30 Temmuz 2024 22:01

“Katliam yasası”na Adana’dan tepki: Bu yasayı tanımıyoruz, sokaklarda nöbetteyiz

Adana Ekoloji Platformu ve Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, "katliam yasası"nı protesto etti. Yapılan açıklamada "Sokaklarda nöbette olacağız" denildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen ve sokak hayvanlarının katliamının önünü açacak olarak yasaya tepkiler devam ediyor.

Adana Ekoloji Platformu ve Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi Atatürk Parkı’nda bir araya geldi. Grup adına basın açıklamasını Gamze Aktaş okudu.

Yasanın meşru olmadığını ifade eden Aktaş, “Bizler sokakta yaşayan kedileri de köpekleri de koruyacak olan halkız. Artık bizler birbirimizle konuşacak, sokaklarda nöbette olacak, yasayı sokaktan geri çektirecek bir dayanışmayı örgütleyeceğiz. İktidarın katliam yasasını meşrulaştırmaya izin vermeyeceğiz. Yasayı sokakta bizler yazacağız" dedi.

“SOKAKLARI BARINAKLARI BOŞ BIRAKMAYIN”

Aktaş, şiddetin artacağını ve bunun hayvanlarla sınırlı kalmayıp çocuklara ve kadınlara sıçrayacağını ifade ederek, "Bu şiddet sarmalını bizler adalet duygumuzla kıracağız. Onların kurmaya çalıştığı faşist düzeni bizler dayanışmamızla yıkacağız" ifadelerini kullandı. İktidarın hayvanları koruyacaklarını söyledikleri vaatlerin yalan olduğunu dile getiren Aktaş, hasta, yaşlı ve engelli hayvanların öldürüleceğini, kedilerin ve mahalle maskotlarının toplanacağını belirterek, "Mahalleleriniz ıssız birer mezara dönüşecek. Bütün sokaklar kan kokacak, hayvanların kanı bütün mahallelere yayılacak. Barınak denilen tecrit kamplarını sık sık ziyaret edin. Ben göremem, bakamam demeyin, bizlerin görmeye dayanamadığı şeyleri o hayvanlar her gün her dakika yaşıyor. Barınaklarda aç kalmalarına, şiddete uğramalarına, kendi dışkılarının içinde bırakılmalarına göz yummayın. Mücadeleden asla vazgeçmeyin. Dayanışma içinde olan bir halkı kimse yıkamaz" dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Paris 2024 | Milli okçu Mete Gazoz, son 16 turuna yükseldi

SONRAKİ HABER

Urla'daki orman yangını 18,5 saat sonra kontrol altına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa