31 Temmuz 2024 10:10

Mersin’den kent konseyleri: Kentdaşlarımızın yaşamasını istiyoruz

Mersin’de kent konseyleri sokak hayvanlarının katledilmesine yol açan “ötenazi” yasasına karşı açıklama yayımlayarak “Kentdaşlarımızın yaşamasını istiyoruz” dedi.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

Mersin Kent Konseyi ve Akdeniz, Mezitli, Silifke, Tarsus, Toroslar, Yenişehir Kent Konseyleri sokak hayvanlarının katledilmesine yol açan yasanın Meclisten geçmesine karşı ortak açıklama yayımladı. Kent konseyleri sokak hayvanlarının ölümüne yol açan yasanın geri çekilmesini istedi.

Yapılan açıklamada kent konseyleri, “Uzmanlar tarafından hazırlanan bilimsel veriler ve önerilerin dikkate alınmadığı, gerçekçi çözümlerin bulunmadığı, içinde çok fazla çelişki ve belirsizlik barındıran söz konusu tasarı hemen geri çekilmeli” diyerek başladı.

Anadolu insanının binlerce yıldır sokak hayvanları ile beraber yaşadığını belirten kent konseyleri, “İnsan ve doğa arasındaki derin bağın korunduğu bu coğrafyada hiçbir canlı diğerlerinden üstün tutulmamıştır. Bugün sokaklarda, kırsal alanlarda yaşanan olumsuz durumların sorumlusu ise sokak hayvanları asla değildir. Bu sebeple sorunun çözümü canların öldürülmesi asla kabul edilemez bir gerçektir” dedi.

2004 yılındaki 5199 sayılı hayvan hakları yasasına atıfta bulunulan açıklamada, “Bu tarihi noktada tüm milletvekillerinin akıl ve vicdanına sesleniyor, sahipsiz hayvanların ölüm fermanının derhal geri çekilmesini talep ediyoruz. Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde, insanoğlu paranın yenilmeyen bir şey olduğunu ne zaman anlayacak? Kentdaşlarımızın yaşamasını istiyoruz” diye ifade edildi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

RTÜK’ün temmuz ayı karnesi: Lisans iptali, paralı platforma sansür, kliplere uyarı…

SONRAKİ HABER

Batman’da da Kürtçe trafik uyarıları silindi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa