31 Temmuz 2024 11:57

DEM Parti: İsrail'in Beyrut saldırısını en sert şekilde kınıyoruz

DEM Parti Eş Genel Başkanları, İsrail ordusunun Beyrut saldırısı için "Uluslararası hukukla bağdaşmayan ve insancıl hukuku ayaklar altına alan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz" açıklaması yaptı.

Tuncer Bakırhan (solda), Tülay Hatimoğulları (sağda) | Fotoğraf: MA

Paylaş

İsrail ordusunun dün Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlediği ve Hizbullah’ın komutanlarından Fuad Şükür dahil en az 4 kişinin öldüğü hava saldırısına DEM Parti'den kınama geldi.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan'ın imzasıyla yayımlanan açıklamada "Uluslararası hukukla bağdaşmayan ve insancıl hukuku ayaklar altına alan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz. Sivilleri hedef alan bu tür saldırılar insanlık suçudur, kabul edilemez" denildi.

"ULUSLARARASI HUKUKA UYUN"

Bu saldırının, savaşın ve çatışmanın daha geniş alana yayılmasına hizmet ettiği belirtilen açıklamada, "İsrail’in Gazze’de Filistinlilere yönelik soykırım tehdidi bu saldırıyla Lübnan’a taşınarak bölge halkları açısından ciddi bir tehdit oluşturmuştur. İsrail’i, Gazze başta olmak üzere tüm bölgede sivilleri hedef alan saldırılara derhal son vermeye, uluslararası hukuka uymaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

BM'YE "DERHAL HAREKETE GEÇ" ÇAĞRISI

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Savaşın başlamasından bu yana, DEM Parti olarak çatışmanın ancak ve ancak diyalog ve barışçıl müzakere yoluyla çözüleceğini ifade etmiştik. Barış ve müzakere yolunu tıkayan her türlü askeri operasyon ve siyasi söylem bölge halklarına daha fazla acı yaşatmaktan öteye gitmeyecektir. Bu sebeple, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası kamuoyu İsrail’in bölgeyi ateşe çeviren bu politikasına son verilmesi ve kalıcı ve çatışmasız bir ortamın sağlanması için derhal harekete geçmelidir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adıyaman'da 2 işçi servisi çarpıştı, 13 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

AYM’ye 12 yılda 600 bin başvuru yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa