31 Temmuz 2024 15:40

ABD: Haniye suikastında rolümüz yok, sonuçlarını kestiremiyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsmail Haniye suikastına dair önceden bilgi sahibi olmadıklarını ve suikastta herhangi bir rol oynamadıklarını söyledi.

ABD: Haniye suikastında rolümüz yok, sonuçlarını kestiremiyoruz

Antony Blinken |  Fotoğraf: Rusya Dışişleri Basın Servisi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesine ilişkin önceden bilgi sahibi olmadıklarını ve suikastta herhangi bir rol oynamadıklarını söyledi.

Blinken, suikastın olası etkileri konusunda ise spekülasyon yapmayacağını söyledi, ancak “ateşkes çabalarına devam etmenin önemli olduğunu” dile getirdi. Singapur'daki bir etkinlikte konuşan Blinken, "Hiçbir şey, açıkça rehineler ve onların evlerine dönmesine yarayacak ateşkesin önemini azaltamaz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı, İsrail ordusunun Gazze’de yürüttüğü kanlı operasyonlar için de Filistinlileri suçlayarak, “Gazze'deki çocukların, kadınların ve erkeklerin Hamas'ın oluşturduğu çapraz ateşte kaldıklarını” öne sürdü. 

HANİYE SUİKASTI

Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın görevi devralma törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz’da sabaha karşı yaptığı açıklamada, Haniye'nin kaldığı Tahran'ın kuzeyindeki konuta saldırı düzenlendiğini duyurdu. Fars Haber Ajansı, Hamas liderinin öldüğü saldırının gece saat 02.00 sıralarında düzenlendiğini aktardı. Haniyye'nin havadan atılan bir mermiyle hedef alındığı bildirildi.

İran ve Hamas hareketi suikasttan İsrail’i sorumlu tutarken İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Haniye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti. (DIŞ HABERLER)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Erdoğan-Şimşek programıyla ücretleri açlık sınırının altına inen asgari ücretli işçiler ve emekliler, ramazan ayının ilk iftarını boş sofralarda karşılıyor: “Kırmızı eti zaten görmüyorduk, bu sene orucu açacak zeytin bile alamıyoruz…” Diyanet İşleri Başkanlığı da ‘Asgari ücretliler ve emeklilere fitre verilebilir’ fetvası yayımlamıştı.

İftar sofrasına 1 yılda gelen zam: Yüzde 45

Dört sene içinde güllaça gelen zam: Yüzde 1100

Pideye 2 yılda gelen zam: Yüzde 150

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et