31 Temmuz 2024 14:40

ABD: Haniye suikastında rolümüz yok, sonuçlarını kestiremiyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsmail Haniye suikastına dair önceden bilgi sahibi olmadıklarını ve suikastta herhangi bir rol oynamadıklarını söyledi.

Antony Blinken |  Fotoğraf: Rusya Dışişleri Basın Servisi

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesine ilişkin önceden bilgi sahibi olmadıklarını ve suikastta herhangi bir rol oynamadıklarını söyledi.

Blinken, suikastın olası etkileri konusunda ise spekülasyon yapmayacağını söyledi, ancak “ateşkes çabalarına devam etmenin önemli olduğunu” dile getirdi. Singapur'daki bir etkinlikte konuşan Blinken, "Hiçbir şey, açıkça rehineler ve onların evlerine dönmesine yarayacak ateşkesin önemini azaltamaz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı, İsrail ordusunun Gazze’de yürüttüğü kanlı operasyonlar için de Filistinlileri suçlayarak, “Gazze'deki çocukların, kadınların ve erkeklerin Hamas'ın oluşturduğu çapraz ateşte kaldıklarını” öne sürdü. 

HANİYE SUİKASTI

Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın görevi devralma törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz’da sabaha karşı yaptığı açıklamada, Haniye'nin kaldığı Tahran'ın kuzeyindeki konuta saldırı düzenlendiğini duyurdu. Fars Haber Ajansı, Hamas liderinin öldüğü saldırının gece saat 02.00 sıralarında düzenlendiğini aktardı. Haniyye'nin havadan atılan bir mermiyle hedef alındığı bildirildi.

İran ve Hamas hareketi suikasttan İsrail’i sorumlu tutarken İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Haniye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

BES: Göç İdaresi Başkanlığında hak gaspına son verin

SONRAKİ HABER

ATO: Tıp eğitimi kamunun imkanları ve kamusal araçlarla verilmelidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa