31 Temmuz 2024 16:57

Dicle Üniversitesi Hastanesi Sağlıkçıları: Düzelme olmadı, boykota devam edeceğiz

Dicle Üniversitesinde zehirlenmenin üzerinden 14 gün geçmesine rağmen yemeklerde düzelmenin olmadığını söyleyen SES Diyarbakır Şubesi Kadın Sekreteri İlknur Ayık, boykota devam edeceklerini belirtti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde 17 Temmuz'da 700 kişinin zehirlenmesi olayına ilişkin açıklama yaptı. Tıp Fakültesi Dekanlığı önünde yapılan açıklamada, "İş yerinde boykot var. Sağlıklı, hijyenik ve doyurucu yemek haktır" pankartı açıldı. Diyarbakır Tabip Odası üyelerinin de destek verdiği açıklamada, SES Diyarbakır Şubesi Kadın Sekreteri İlknur Ayık, sağlıklı, hijyenik, ulaşılabilir yemek için birçok eyleme başvurduklarını fakat yemeklerin düzeltilmesi yerine olması gerekenden uzaklaşıldığını söyledi. 

"Yemeklerin bizleri hasta düşürmesin başka bir şey istemiyoruz durumuna düşürüldük" diyen Ayık, Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde 17 Temmuz’da 2 bin kişiye dağıtılan öğlen yemeğinden yaklaşık 700 kişinin zehirlendiğini ve 2 kişinin de yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığını hatırlattı. Zehirlenmenin tifo bakterisinden kaynaklandığının tetkikler sonucu ortaya çıktığını vurgulayan Ayık, "Dicle Üniversitesi idarecileri tarafından yemeğin araştırılması ve numunenin sonucunu kamuoyuna ivedi bir şekilde paylaşılması gerekirken 14 gündür bir açıklama yapılmadı. Yemekhane teknik şartnamesi hükümleri çerçevesinde işlemler yapılması gerekiyor. Hastane yöneticileri ile yaptığımız görüşmede de belirttik. Bu hayata kasta neden olan duruma ilişkin sessiz kalmayacağız" ifadelerini kullandı.

"HASTANE YÖNETİMİ AÇIKLAMA YAPAMADI"

Zehirlemeye ilişkin Diyarbakır Barosundan suç duyurusunda bulunulması ve olayın soruşturulması için gerekli girişimlerde bulunulması talebinde bulunduklarını aktaran Ayık, zehirlenen çalışanların hukuki sürecini takip edeceklerini belirtti. Zehirlenmenin üzerinden geçen 2 haftaya karşın, yemek sorunlarında gözle görülür biz düzelme olmadığını dile getiren Ayık, "Hastane yönetimi de bir açıklama yapmadı, yapamadı. Üniversite hastanesi özerk yapısı gereği yemek hizmetlerini kendi öz imkanlarıyla yapması gerekiyor. Eğer bunu yapamıyorsa boykota devam edeceğiz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 17 Temmuz'da 2 bin kişiye verilen akşam yemeği sonrası bine yakın sağlık çalışanı etkilendi, yüze yakın sağlık çalışanı zehirlenme şikayetlerinin ciddiyetiyle hastanede tedavi oldu, zehirlenme sebebinin tifo olduğu ortaya çıktı. Bu olay, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Diyarbakır Tabip Odası tarafından protesto edildi. Protestoya katılanlar, "Bu iş yerinde boykot var, sağlıklı, hijyenik ve doyurucu yemek haktır" pankartı açarak, simit ve ayran dağıttılar. SES Diyarbakır Şubesi bu sorunun 2022’den beri devam ettiğini belirterek, son zehirlenme vakası sonrası yemek hizmetlerini boykot etme kararı aldıklarını duyurdu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yolbulan işçilerine selam olsun

SONRAKİ HABER

Haniye suikastı: İsrail, ABD’yi de çatışmaya dahil etmek istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa