31 Temmuz 2024 18:12

İsrail Hükümet Sözcüsü: Suikast hakkında yorum yapmayacağız, artan gerilimin sorumlusu İran

İsrail Hükümet Sözcüsü David Mencer, suikast sonucu ölen Haniye'ye ilişkin İsrail'in yorum yapmayacağını açıkladı. Sözcü Mencer, “Artan gerilimden İran sorumlu” dedi.

Fotoğraf: İran Cumhurbaşkanlığı/Handout//AA

Paylaş

İsrail Hükümet Sözcüsü David Mencer düzenlediği çevrimiçi basın toplantısında, İran'ın başkenti Tahran'da Haniye'ye düzenlenen suikasta ilişkin "yorum yapmayacaklarını" belirtti.

Bölgede artan gerilimden "eylemleriyle İran'ın sorumlu olduğunu" savunan Mencer, kuzeyde yeniden güvenliliği tesis etmek için çalışacaklarını ifade etti.

Mencer, İran'dan gelecek herhangi bir saldırı endişesi taşıyıp taşımadıkları sorusuna, "Biz 7 cephede de yüksek alarm durumundayız. İran'ın oluşturduğu tehdidin farkındayız bu durumla her gün karşı karşıyayız ve sınırlarımızı koruyacağız" cevabını verdi.

"HAMAS ANLAŞMAYI REDDETTİ”

İsrail'in dün Beyrut'a gerçekleştirdiği saldırıda Lübnan Hizbullahı komutanlarından Fuad Şükür'ü hedef aldıklarını belirten Mencer, Hizbullah'ın işgal altındaki Golan Tepeleri'nde sivillerin hayatını kaybettiği füze saldırısından sorumlu olduğunu iddia etti.

Mencer, Gazze Şeridi'nde esir takası anlaşması müzakereleri için istekli olduklarını savunarak "bunun askeri baskıyla sağlanabileceğini, Hamas'ın anlaşmayı reddettiğini" öne sürdü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MFRR’den '2024 Hukukun üstünlüğü raporu' açıklaması: "Gazetecileri korumak için harekete geçilmeli"

SONRAKİ HABER

Turgay Olcayto’dan "Aşk Üzerine Yanıtı Olmayan Mektuplar"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa