31 Temmuz 2024 19:04
Son Güncellenme Tarihi: 31 Temmuz 2024 22:24

Kayseri'de Harb-İş üyesi işçilerden sendika yönetimine istifa çağrısı

Kayseri'de Harb-İş üyesi Anatamir, Hava İkmal ve Fasbat işçileri yönetime istifa çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kayseri’de Anatamir, Hava İkmal ve Fasbat fabrikalarında çalışan işçiler, Harb-İş Sendikası Kayseri Şubesi’nde bir araya gelerek yönetime tepki gösterdi.

Ücretlerinin düşük olduğunu ve Mart 2025’te imzalanacak sözleşmede yüzde 100’ün üzerinde zam istediklerini belirten işçiler, Harb-İş Sendikası Kayseri Şube yönetimine ve genel merkeze istifa çağrısı yaptı.

Sendika binasına gelen işçiler aylık ücretlerinin 30 bin lirayı geçmediğini, bu ücret ile geçinemediklerini ifade ederek, sendikanın işçilerin yoksullaşmasına sessiz kaldığını söylediler.

Türk-İş’in dört kişilik bir aile için açıkladığı yoksulluk sınırının 62 bin lira olduğunu hatırlatan işçiler, “Türk-İş yoksulluk sınırını açıklıyor ama işçisi yoksullaşmasın diye bir şey yapmıyor” ifadelerini kullandı.

 

 

Uzun süredir ücretlerinin enflasyon ve artan hayat pahalılığı karşında eridiğini, sendikanın ek zam mücadelesi konusunda söz verdiğini ancak verilen hiçbir sözün tutulmadığını ifade eden işçiler, Harb-İş Genel Başkanı Alaattin Soydan’a ve Kayseri şube yönetimine istifa çağrısı yaptı.

 

 

(Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş’tan Haniye mesajı: Lanetliyorum

SONRAKİ HABER

Van’da gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa