31 Temmuz 2024 21:08

Müfettişler Polonez işçileriyle görüştü, fabrika önüne TOMA getirildi

Polonez işçilerinin direnişi devam ediyor. Çalışma Bakanlığı müfettişleri 30 Temmuz’da fabrikaya gitti. Müfettişler işçi, patron ve sendikacılarla görüştü. Fabrika önüne ise TOMA getirildi.

Fotoğraf: Hilal Tok/Evrensel

Paylaş

İstanbul’un Çatalca ilçesinde işlenmiş gıda üretimi yapan Polonez fabrikasında işçilerin direnişi devam ediyor. Fabrikanın önüne polis barikatı kuruldu, TOMA'lar konuşlandı.

Birgün’de yer alan habere göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişler de 30 Temmuz’da fabrikaya gitti. Müfettişler işçi ve patronla görüştü. Bu görüşmelerin ardından Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu ile de görüştüler. Müfettişler, öncelikli olarak işten en başta çıkarılan 13 işçi ve bir engelli işçiyle konuşacaklarını açıkladı. Müfettişlerin ilerleyen günlerde de diğer işçilerle görüşmesi bekleniyor.

Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu ise kaymakam ve işverenlerin atılan işçiler için gerçekleştirdiği toplantının ardından, kaymakamlık yetkililerinden kimsenin işçilerle görüşmediğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BM Güvenlik Konseyi, Haniye suikastının ardından acil toplandı

SONRAKİ HABER

Fed politika faizini yüzde 5,25-5,50'de sabit tuttu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa