01 Ağustos 2024 10:22

Servisçiler tasarruf tedbirleri eylemi: Binlerce şoför işsiz kalacak

Ankara’da servis esnafı tasarruf tedbirlerine karşı bir araya geldi. Tasarruf tedbirleriyle yüzlerce aracın boş, binlerce şoförün işsiz kalacağını söyleyen esnaf tedbirlerden muaf tutulmayı istedi.

Fotoğraf: Sıla Kaya/Evrensel

Paylaş

Sıla KAYA
Ankara

Servis esnafı Ankara’da yaptığı eylemle tasarruf tedbirlerine tepki gösterdi. Türkiye’nin farklı illerinden Ankara’ya gelerek tasarruf tedbirleri sonrası araçlarının boş, şoförlerin işsiz kalacağını söyleyen servis esnafları tasarruf tedbirlerinden muaf tutulmayı talep etti. 

Tesviyeciler Caddesi, Hüseyingazi Öğrenci Yurdu önünde bir araya gelen yüzlerce servis işi yapan esnaf, "Ekmeğime dokunma" sloganını attı. Açıklamada konuşan bir esnaf, "Tasarruf tedbirleri kapsamında kamuda çalışan personelin taşıma işini iptal etmesi sonucunda servis esnafını direkt olarak ilgilendirdiğinden ve mağdur ettiğinden bu toplantıyı yapmak zorunda kaldık. Devletimizin bir an önce bu kararı gözden geçirerek bu esnafın mağduriyetini gidermesini istiyoruz” dedi.

“ANKARALI ESNAFI TASARRUF TEDBİRLERİNDEN MUAF EDİN”

Ankara Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Halil İbrahim Seyfi ise, "Sayın Cumhurbaşkanı mayıs ayında yayınladığı tasarruf tedbirleri kapsamında kamuda servislerin kaldırılacağını söyledi.  Ankara'daki 7 bin 329 servis aracının hepsi bu durumdan etkilenmekte. Biz şu anda 7. aydayız, yaklaşık 700'e yakın araç işsiz. 2025'in 1. ayı itibariyle 7 bin 329 aracın hepsi bir nevi işsiz kalacak. Şu anda bile çalışan arkadaşlarımız mağdur. Hak ettiklerini alamamakta, aldıkları kesintiye bile uğramakta. Bu durum gerçekten bizi çok etkileyecek; kredi kefaret kooperatiflerinden çektiğimiz kredileri ödeyemez duruma geldik. Birçoğumuzun evi yok, kirada kalıyoruz. Çoluğumuzun çocuğumuzun eğitim masraflarını karşılayamaz duruma geleceğiz. Yarın bir gün kapımıza haciz memurları dayandığında her vatandaş gibi bizler de şerefli onurlu insanlarız, ailelerimizin yüzüne nasıl bakacağız" diye konuştu. Açıklamada çok sayıda esnafın kredi borcu olduğu ifade edilerek, mevcut tedbirlerden Ankaralı serviş işi yapan esnafın muaf tutulması talep edildi.

ÖNCEKİ HABER

Paris 2024 | Milli Kadın Voleybol Takımı çeyrek finale yükseldi

SONRAKİ HABER

Halkbank BirGün'e 1 milyon liralık tazminat davası açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa