01 Ağustos 2024 11:08

Halkbank BirGün'e 1 milyon liralık tazminat davası açtı

Halkbank, BirGün'e 5 Haziran 2024 tarihinde yayımlanan "Halkbank'tan mafyaya 550 milyon kredi" haberi nedeniyle 1 milyon TL'lik tazminat davası açtı. BirGün'den "Cezalarla susmayız" yanıtı geldi.

Fotoğraf: BirGün

Paylaş

BirGün gazetesine Halkbank tarafından 1 milyon liralık tazminat davası açıldı. Türk Hava Yolları da iki haber için tekzip istedi. BirGün gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın "Bizi bu tür tazminat cezalarla susturacaklarını sanmasınlar" dedi. 

Halkbank tarafından birgun.net ve BirGün gazetesine, 5 Haziran 2024 tarihinde ‘‘Halkbank'tan mafyaya 550 milyon kredi’’ ve ‘‘Halkbank'tan mafyaya kredi’’ başlıklarıyla yayımlanan haberler nedeniyle 1 milyon TL'lik tazminat davası açıldı. Dava dilekçesinde bankanın ticari itibarının zedelendiği öne sürüldü. İstanbul Anadolu 6. Asliye Ticaret Mahkemesi dilekçeyi kabul etti.

BirGün Yazarı Timur Soykan haberde Ayhan Bora Kaplan soruşturması için hazırlanan MASAK Raporu’nda Kaplan'ın paravan şirketler aracılığıyla sadece Halkbank'tan 550 milyon TL'den fazla kredi aldığını yazmıştı.

THY DE TEKZİP İSTEDİ

Türk Hava Yolları (THY) da BirGün’de 11 Temmuz 2024 tarihinde yayımlanan ‘‘Bu maaşlar kanat taktırır’’ ve ‘‘Yurttaş çakıldı, yöneticiler uçuşta’’ başlıklı haber için cevap ve düzeltme metni yayınlanmasını talep etti. İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından kabul edilen tekzip talebinde, haberde gerçek dışı ifadelere yer verildiği öne sürüldü.

Söz konusu haberde ‘‘Milyonlarca yurttaş yaşam mücadelesi verirken THY yöneticilerinin maaşlarına astronomik zam yapıldı. THY’de Genel Müdür Maaşı 1,8 milyon TL, Genel Müdür Yardımcısı maaşı 1,6 milyon TL, Başkan maaşı 910 bin TL oldu’’ ifadeleri kullanılmıştı.

"CEZALARLA SUSMAYIZ"

BirGün gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın, "Bizi bu tür tazminat cezalarıyla susturacaklarını sanmasınlar. Biz bunlara çok fazlasıyla tanık olduk. Hiçbirinin bizim yayın çizgimizi etkilemeyeceğini düşünüyoruz" dedi.

BirGün'de yer alan habere göre Aydın, ‘‘Bizim haberlerimiz iddianemelerden alınan, somut verilere dayanan haberlerdir. Bugün ekonomik krizin en yoğun olarak yaşandığı ülkede bu tür huzur haklarının problem oluşturduğunu biliyoruz. İkincisi özellikle yasa dışı örgütlenmelere, özellikle mafyatik örgütlenmelere verilen kredilerin problemli olduğunu düşünüyoruz. Bunlar hepsi haber değeri olan konulardır" ifadelerini kullandı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Servisçiler tasarruf tedbirleri eylemi: Binlerce şoför işsiz kalacak

SONRAKİ HABER

Geçinemediklerini söyleyen işçiler üyesi oldukları Harb-İş’i eyleme çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa