01 Ağustos 2024 11:22

Geçinemediklerini söyleyen işçiler üyesi oldukları Harb-İş’i eyleme çağırdı

T. Harb-İş üyesi İstanbul Tersanesi Komutanlığında çalışan işçiler, geçinemediklerini söyleyerek İstanbul Kartal'da bulunan T. Harb-İş İstanbul Şube'ye gelerek sendikanın eylem kararı almasını istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Tersanesi'nde çalışan işçiler Harb-İş İstanbul Şube önünde yaptıkları açıklamayla T. Harb-İş Sendikası Genel Merkezine güvenmediklerini belirtti. İşçiler “Harb-İş İstanbul Şube işçilerin önüne düşerek tüm Türkiye'de mücadele ateşini yakmak için harekete geçmeli" dedi.

İşçiler ve Harb-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Murat Yalçınkaya ve yönetim daha sonra süreci değerlendirmek ve kararlar almak için şubede toplantıya geçti.

İşçilerle yapılan toplantı sonrası Harb-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Murat Yalçınkaya, yaptığı açıklamada; "Bizler savunma sanayi emekçileri olarak gün geçtikçe derinleşen ekonomik krizin; enflasyondan işsizliğe, yoksullaşmaya kadar hayatlarımızın her alanını kabusa çeviren kapsamlı bir ekonomik krizle karşı karşıyayız. Söz konusu krize bağlı alım gücümüzde tarihi düşüşler yaşaması nedeniyle eğitimden sağlığa, gıdadan giyime, ev kiralarından elektriğe, su ve doğalgaza varana kadar faturalarımızı ödemekte ciddi sıkıntılar yaşamaktayız." dedi.

Yalçınkaya devamında, "Sendikamıza bağlı İstanbul Tersanesi Komutanlığında 29 Temmuz Pazartesi günü öğlen paydosunda süreç ile ilgili bilgi paylaşımı yaptık. Bugün ise alınacak kararların tabandan gelen talepler ile beraber ortaklaştırmak adına şubemizde yapılan toplantıda fikir alışverişinde bulunduk.

'Bıçağın Kemiğe Dayandığı' ekonomik kriz sürecinde duyarlılık gösterip şubemizi ziyaret eden ve fikirlerini ortaya koyan duyarlı arkadaşlarımıza teşekkür eder bundan sonraki mücadele yöntemi ile ilgili sürekli diyalog halinde olacağız herkesin ayaklarına sağlık teşekkür ediyoruz" dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Halkbank BirGün'e 1 milyon liralık tazminat davası açtı

SONRAKİ HABER

Hasandin için direnenler: Burayı şirketlere vermeyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa