01 Ağustos 2024 12:17

Süleyman Soylu, "dokunulmazlığının kaldırılması" başvurusu yaptı

Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, yasama dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle Meclis Başkanlığına başvurdu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, yasama dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle Meclis Başkanlığına başvurdu. AA'nın aktardığı bilgiye göre eski İçişleri Bakanı Soylu, 26 Temmuz Cuma günü TBMM Başkanlığına dilekçeyle başvurarak yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

 "Hakkında yürütülen karalama, iftira ve itibarsızlaştırma kampanyaları karşısında hakkaniyetin ve gerçeklerin tecellisi" gerekçesiyle başvuru yapan Soylu, dilekçesinde, şu ifadelere yer verdi:

"Elbette ki demokrasiye ve hukuka olan bağlılığım, devletime olan sadakatim, milletimize karşı sorumluluğum ve Gazi Meclis'imizin iradesine olan saygım; yaptığımız görevlerin ve verdiğimiz mücadelelerin her bir anının doğruluğuna olan inancım gereği tüm bu karalama, iftira ve itibarsızlaştırma kampanyası karşısında, işbu yasama dokunulmazlığımın kaldırılması başvurusunda bulunulması zorunluluğu hasıl olmuştur. Görevde bulunduğum dönemlerle ilgili hakkımda yürütülen karalama, iftira ve itibarsızlaştırma kampanyaları karşısında, hakkaniyetin ve gerçeklerin tecellisi için Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve TBMM İçtüzüğünün ilgili maddeleri çerçevesinde, yasama dokunulmazlığımın kaldırılmasının gereğini arz ederim."​​​​​​

NE OLMUŞTU?

Suç örgütleriyle irtibatlı olduğu iddialarıyla gündemden düşmeyen eski İçişleri Bakanı ve yeni AKP milletvekili Süleyman Soylu'nun birçok defa suçlularla çekilen fotoğrafları medyada yansımıştı.

Son olarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cenap Ekinci, Haziran 2020’de bir tıbbi cihaz üreticisi firmanın, Kovid-19 hastaları üzerinde izinsiz ve etik dışı olarak ‘Türk ışını’ adlı cihazlarını denediklerini öne sürmüştü. Ekinci, ekibin başında eski bakan Süleyman Soylu’nun kuzeni Mehmet Soylu’nun olduğunu söylerken, ‘tedavi’nin denendiği hastalardan ölenler olduğunu ileri sürmüştü.

Söz konusu iddiaların ardından köşesinde bir yazı kaleme alan Cumhuriyet gazetesi yazarı Işık Kansu ise "Bakanlığı döneminde içişlerini adeta bir 'baron' gibi yöneten Süleyman Soylu’nun kuzenine ilişkin ileri sürülen sav çok ama çok önemli" değerlendirmesi yapmıştı.

Soylu, Kansu'nun yazısını hedef alarak ""Haysiyet celladı alçaklar" ifadelerini kullanmış ve dokunulmazlığının kaldırılması için başvuru yapacağını duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Polis tecavüze maruz kalan kadının başvurusunu işleme almadı, mahkeme faili serbest bıraktı

SONRAKİ HABER

Talep ettikleri yevmiye verilmeyen tarım işçileri greve çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa