01 Ağustos 2024 12:18

İsrail ordusu: Kassam Tugayları lideri Muhammed Deif öldürüldü

İsrail ordusu, İzzeddin El Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed Deif'in ölümünün teyit edildiğini bildirdi.

Fotoğraf: Fars Media Corporation/ CC BY 4.0/Wikimedia Commons

Paylaş

İsrail ordusu (IDF), Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed Deif'in ölümünün teyit edildiğini açıkladı.

IDF, sosyal medya platformu "X" hesabından yaptığı açıklamada, "Şimdi teyit edebiliyoruz: Muhammed Deif bertaraf edildi" ifadelerine yer verdi.

Reuters haber ajansı, Deif'in 13 Temmuz'da Han Yunus kentinde düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü, ölümünün bugün teyit edildiğini aktardı.

1965'te Mısır'ın işgali altındaki Gazze'de Han Yunus Mülteci Kampı'nda doğduğu bilinen ve gerçek ismi Muhammed Diab İbrahim al-Masri olan Deif, yaklaşık 20 yıldır Hamas'ın silahlı kanadını yönetiyordu.

Daha önce İsrail tarafından düzenlenen en az 5 suikast girişiminden kurtulan Deif, İsrail'in en çok arananlar listesinde en üst sırada yer alıyordu. Deif, İsrail'e düzenlenen çok sayıda canlı bomba saldırısından da sorumlu tutuluyordu.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye de yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için gittiği Tahran'da öldürülmüştü.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz'da sabaha karşı yaptığı açıklamada, Haniyee'nin Tahran'da kaldığı konutuna saldırı düzenlendiğini duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sabancı'nın şirketi köylüleri RES'e ikna edemedi: “Geleceğimiz gidecek!"

SONRAKİ HABER

Yusuf Dikeç, olimpiyat madalyası getiren atışıyla dünyanın gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa