01 Ağustos 2024 19:23

Kent Aş işçileri: İşbirlikçi sendika istemiyoruz

Karşıyaka Belediyesi Kent Aş. işçileri, iş bırakma kararını, işverenlerle görüşme gerekçesiyle iptal eden sendika yönetimini basın açıklaması yaparak protesto etti.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Üç yıldır ücretlerini zamanında ve tek seferde alamayan Kent Aş. işçileri, iş bırakma eyleminin ikinci gününde mesaj atarak eylemi iptal eden sendika yönetiminin tutumunu basın açıklaması ile protesto etti.

Genel İş 8 Nolu Şube binası önünde toplanan işçiler, "İşbirlikçi sendika istemiyoruz", "İşçi burada sendika nerede","Para yoksa iş de yok" sloganları attı, şube başkanını istifaya çağırdı.

İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Emre Akdeniz, savunucuları olması gereken bir kuruma karşı ses yükseltmek durumunda kaldıklarını dile getirerek, "Taleplerimiz basit ve anlaşılır. Hakkımız olanı istiyoruz. Alınterimizin karşılığını istiyoruz. Neden sesimiz duyulmuyor. Neden bizleri temsil etmesi gereken sendikamız bizim sesimizi ve kararlılığımızı işverene iletmek yerine bizleri susturmaya çalışıyor. Bu kabul edilemez" dedi.

Bu mücadelede yalnız olmadıklarını dile getiren Akdeniz, "Birlikten kuvvet doğar. Biz bugün burada kuvvetin bir parçası olduğumuzu gösteriyor, onurlu bir duruş sergiliyoruz. Haklarımızı sonuna kadar savunacağımızı ilan ediyoruz" dedi.Hiçbir zaman haklarından vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Akdeniz, "Emeğimizin karşılığını almak için her mücadeleyi vereceğiz. Bu protesto bir başlangıçtır. Adaletin, halkın, emeğin, savunulmasıdır. Sendikamızın bize sırtını çevirmesine rağmen haklı duruşumuzdan geri adım atmayacağız. Her zaman bir arada duracağız. Burada haklarımızı aramak için toplandık. Birlik ve adalet için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam