01 Ağustos 2024 21:23

"Kulp istismar davası"nda beraat kararı hukuka uygun bulundu

Yıllardır süren ve kamuoyunda "Kulp İstismar Davası" olarak bilinen davada yerel mahkemenin 21 fail hakkında verdiği beraat kararına karşı yapılan itiraz istinaf tarafından reddedildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 13 Haziran 2014 ve 21 Mart 2015 tarihleri arasında 21 erkek tarafından sistematik cinsel saldırıya uğrayan çocuğun şikayeti üzerine açılan davanın karar duruşması 28 Eylül 2023 tarihinde Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü. 

Tutuksuz yargılanan failler hakkında “delil yetersizliği” iddiasıyla beraat kararı verilmişti.

Avukatlar tarafından istinafa yapılan başvuruda yerel mahkeme kararı hukuka uygun buldu.

JINNEWS’te yer alan habere göre, yerel mahkeme kararı çocuğun avukatları, İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından istinafa taşındı. Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 7’nci Ceza Dairesi, İHD’nin “olaydan direkt zarar görmediği” gerekçesiyle başvurusunu reddetti.

HUKUKA AYKIRILIK BULUNMADI”

İstinaf, failler hakkında “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “nitelikli cinsel istismar” suçlarından yerel mahkemenin verdiği kararda usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığını savunarak, istinaf başvurusunun reddine karar verdi. Dosya temyiz için Yargıtay’a gönderildi. (MA)

ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili Başarır: AKP eski il başkanı İsrail'e kurşun geçirmez cam satıyor

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da kontrol altına alınan sanayi sitesi yangınında 6 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa