01 Ağustos 2024 22:03

Menemen’de kedi besleyen kişi saldırıya uğradı: Kimlerden güç aldıklarını biliyoruz

İzmir'de Yaşam Hakkı Savunucuları, bir kişinin sokak hayvanlarını beslediği için saldırıya uğramasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada "Kimlerden güç aldıklarını biliyoruz" denildi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları sokak kedilerini beslediği için saldırıya uğrayan kişinin olayı yaşadığı Ulukent Menemen İstiklal Mahallesi’nde basın açıklaması düzenledi.

Basın metnini İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları adına Kaan Gencel okudu.

“Maalesef, hayvana ve onlarla ilgilenen insanlara şiddet bitmiyor” diyerek sözlerine başlayan Gencel “Katliam yasası meclisten iktidar ve yandaşlarının oylarıyla geçti. yasanın gündeme gelmesiyle, halihazırda olan şiddet, siyasilerin ölümden yana söylemleriyle birlikte, izmirde ve tüm türkiyede hızla tırmandı. bugün burada, 2 gün önce yaşadığı sitede, sokak hayvanlarını beslediği için, eşiyle birlikte taciz edilen, sürekli tehdit alan, en sonunda da şiddete uğrayan hayvan sever dostumuz için buradayız” dedi.

"KİMLERDEN GÜÇ ALDIKLARINI BİLİYORUZ"

Ülkede artan saldırılara değinen Gencel, “Bu şiddet faillerinin kimlerden güç aldığını biliyoruz. Ülkedeki artan yoksulluktan kaynaklı biriken öfkeyi, toplumu kutuplaştırarak hayvanlara ve hayvan sevgisi taşıyan insanları, sanki halktan değilmiş, elit, burjuva gibi göstererek hedef haline getiriyorlar ve iktidar, bu kutuplaşma ve ayrışmadan beslenerek kendi zeminini meşrulaştırmaya çalışıyor. Ülkede, kadından çocuğa, LGBTİ’den işçiye, herkes bu zulümden nasibini alırken, biz, hayvandan, insandan, doğadan yana olanlar bu artan şiddete karşı duracağımızı, toplumun her kesimiyle birlikte olacağımızı haykırıyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından Avukat Bilge Berk söz aldı. Berk, “Site içerisindeki kedileri ve site dışındaki köpekleri beslediği için şiddet gören müvekkil hakkında dün karakola giderek suç duyurusunda bulunduk ve şikayetçi olduk süreci takip edeceğiz yazık ki bu tip vakalar son dönemde gittikçe çoğalmıştır umarım cezaların yaptırımı artar ve değiştirilmek istenen yasa geri çekilmelidir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam