SES Adana Şubesi 28’inci kuruluş yıl dönümünü kutladı: Mücadelemize devam ediyoruz
SES Adana Şubesi 28'inci kuruluş yıl dönümünde etkinlik düzenledi. SES üyeleri "mücadeleye devam ediyoruz" dedi.
Fotoğraf: Evrensel
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), 28’inci kuruluş yıl dönümünü kutlamak üzere Adana Tabip Odası sergi alanında bir etkinlik düzenledi.
Etkinlikte konuşan SES Eş Başkanı Erol Eren, sendikanın geçmişinden gelen mücadelesini bugün de şiddete ve sömürüye karşı ücretsiz, nitelikli, ulaşılabilir ve anadilde sağlık hizmeti için sürdürdüklerini söyledi.
MÜCADELEDE HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI
Erol Eren, 1990'dan başlayarak Tüm Sağlık Sen, Genel Sağlık İş, Sağlık Sen olarak mücadele içerisinde yer alan emekçilerin son olarak 1 Ağustos 1996'da SES olarak mücadeleye devam ettiğini ifade etti. Hayatını kaybeden Behçet Aysan, Ayşenur Şimşek, Necati Aydın, Ata Soyer, Köksal Aydın, Sevil Erol ve Ergun Demir'i anan Erol Eren, sendika üyelerine yönelik baskılara rağmen SES'in dimdik ayakta olduğunu belirtti.
“KAMUDA TASARRUF ŞEHİR HASTANELERİNDEN VE SARAYDAN YAPILMALI”
Ekonomik krizin faturasının emekçilere çıkarılmak istendiğini ve kamuda tasarruf tedbirleri ile sağlık emekçilerinin mağdur edildiğini dile getiren Eren, "İstanbul'da hemşire odalarının klimaları tasarruf gerekçesiyle kapatıldı. Hastaneler ticarethaneye çevrildi ve kâr zarar mantığıyla yönetilmeye başlandığı için özellikle devlet eliyle çok kötü duruma getirildi" dedi.
Eren, kamu-özel ortaklığıyla yapılan şehir hastanelerinin yüksek maliyetine dikkat çekerek, "Devlet eliyle 187,7 milyar TL harcanarak 28 bin 548 yatak kapasiteli 18 şehir hastanesi yapıldı. Oysa bu parayla 107 bin 192 yataklı 214 devlet hastanesi yapılabilirdi. Kamuda tasarruflar buradan ve saraydan başlamalıdır" şeklinde konuştu.
“SAĞLIKTA ŞİDDET, MOBBİNG ANGARYA SON BULSUN”
SES'in taleplerini sıralayan Eren, insanca yaşayacak temel ücret, vergi yükünün yüzde 10'a sabitlenmesi, nöbet ve fazla çalışma ücretlerinin iki kat artırılması, sağlıkta şiddetin durdurulması, tüm sağlık emekçilerinin sağlık hizmetleri sınıfına alınması, mobbing ve angarya çalışmanın son bulması ve kesinti yapılan tüm ücretlerin emekliliğe yansıtılmasını istedi.
Eren ayrıca, ihraç edilen ve haklarında kesinleşmiş mahkeme kararı bulunmayan sağlık emekçilerinin göreve iade edilmesi ve ASM'lerdeki giderlerin devlet tarafından karşılanması taleplerini dile getirdi.
Eren, "Ücretsiz, nitelikli, ulaşılabilir ve anadilde sağlık hizmetini savunuyoruz. Savaşın olmadığı, barışın olduğu bir dünya istiyoruz" dedi. (Adana/EVRENSEL)