01 Ağustos 2024 23:58

Fontaines DC'den Zorlu PSM boykotu

İrlandalı müzik grubu Fontaines DC Zorlu PSM'de verecekleri konseri, Zorlu'yu boykot etmek ve Filistin halkıyla dayanışmak için iptal etti.

Fontaines DC | Fotoğraf: Polocho/Basın Bülteni 

Paylaş

İrlandalı müzik grubu Fontaines DC 20 Ağustos'ta Zorlu PSM'de vereceği konseri Zorlu’yu boykot etmek ve Filistin halkıyla dayanışmak için iptal etti. Grup, “Boycott, Divestment and Sanctions (BDS)” (Boykot, Yatırımların Geri Çekilmesi ve Yaptırımlar) ve İsrail'e Akademik ve Kültürel Boykot İçin Filistin Kampanyası'nın (PACBI) boykot çağrısına yanıt olarak bu iptal kararını açıkladı. 

Fontaines DC, Instagram hesaplarından yaptıkları açıklamada, şu ifadelere yer verdi: 

“Türkiye'deki tüm muhteşem hayranlarımıza, Filistinli sanatçılar ve insan hakları aktivistleriyle yaptığımız görüşmeler neticesinde, 20 Ağustos Salı günü İstanbul Zorlu PSM'deki konserimizi iptal etme kararı aldık. En büyük Filistin koalisyonunun başını çektiği küresel “Boycott, Divestment and Sanctions (BDS)” (Boykot, Yatırımların Geri Çekilmesi ve Yaptırımlar) hareketi sanatçılara, Uluslararası Adalet Divanı'nın da artık bir soykırım faili olduğunu kabul ettiği İsrail'e enerji tedarikinden tamamen vazgeçene kadar Zorlu PSM'de konser vermeyi reddetmeleri çağrısında bulundu. 

Güzel İstanbul'u ziyaret etmeyi ve orada sahneye çıkmayı gerçekten dört gözle bekliyorduk, ancak bu durumda kanaatlerimiz konusunda net olmalı ve Filistin halkıyla dayanışmayı öncelemeliyiz. Mümkün olan en kısa sürede Türkiye'de çalacağımıza söz veriyoruz. Sevgilerimizle, Fontaines DC.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Lübnan'dan İsrail'e yaklaşık 48 saat sonra roket atıldı

SONRAKİ HABER

Antalya'da Aynur Çilli ve 8 yaşındaki oğlu, Mehmet Altın tarafından öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa