02 Ağustos 2024 12:09

Biden, Haniye suikastının "ateşkes ihtimaline yardımcı olmadığını" söyledi

Haniye'nin suikastının "ateşkes ihtimalini etkileyip etkilemediği" sorusuna yanıt veren ABD Başkanı Biden, "Yardımcı olmadı" dedi.

Fotoğraf: Mostafa Bassim/AA

Paylaş

ABD Başkanı Joe Biden, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye suikastının "ateşkes ihtimaline yardımcı olmadığını" savundu.

CNN'in haberine göre, Biden, Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) yönettiği tutuklu takası operasyonunda ülkelerine dönen 3 vatandaşını karşılamak üzere gittiği Joint Base Andrews Hava Üssü'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Haniye'nin suikastının "ateşkes ihtimalini etkileyip etkilemediği" sorusuna yanıt veren Biden, "Yardımcı olmadı" dedi.

Orta Doğu'daki gerginliğin tırmanmasından "çok endişeli" olduğunu belirten Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile "çok net" bir görüşme yaptığını bildirdi.

Biden, "(Görüşmede) Bu konuda çok net oldum. Ateşkes için bir temelimiz var. (Netanyahu) bunun üzerine adım atmalı. Onlar da hemen bunun üzerine ilerlemeli" diye konuştu.

Beyaz Saray, Biden'ın, Netanyahu ile telefon görüşmesi yaptığını açıklamıştı.

Açıklamada, Biden'ın Netanyahu'ya İsrail'in güvenliği konusunda garanti verdiği kaydedilmiş ve "Başkan, İran'dan ve onun Hamas, Hizbullah ve Husiler gibi terör uzantılarından gelen tüm tehditlere karşı İsrail'in güvenliğine olan bağlılığının altını çizdi" ifadesine yer verilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yangına müdahale ederken uçurumdan düşen itfaiye eri hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Erdoğan Instagram'a erişim engelini deldi, "Hayırlı cumalar!" paylaşımı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa