02 Ağustos 2024 16:24

Ali Erbaş yine kılıç kuşandı! 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Tahran'da düzenlenen suikastla öldürülen İsmail Haniye için düzenlenen gıyabi cenaze töreninde kılıç kuşandı.

Ekran görüntüsü, DiyanetTV canlı yayınından alınmıştır.

Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen suikastla öldürülen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için düzenlenen gıyabi cenaze töreninde kılıç kuşandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için milli yas ilan edilirken, camilerde de Haniye için gıyabi cenaze namazı kılındı. Ayasofya’da kılınan gıyabi cenaze namazında ise hutbeyi Diyanet İşleri Başkanı okudu. Diyanet’in canlı yayınladığı namazda, Erbaş’ın hutbeyi okurken kılıç kuşandığı görüldü.

KILIÇLI HUTBEYİ ADET EDİNDİ 

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, daha önce de birkaç kez elinde kılıçla hutbe okumuştu.

Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasının ardından elinde kılıçla hutbe okuyan Erbaş, “Kılıçla hutbe okumak bizim tarihimizde ve geleneğimizde var olan, yaygın bir uygulamadır. Hutbenin bu şekilde okunması, bir yönüyle Ayasofya'nın camiye çevrildiğinin ilanı, diğer yönüyle de fethe dair bir mesajdır” demişti.

Erbaş Filistin’de yaşananların eleştirildiği cuma hutbesinin yanı sıra bir bayram namazında da minbere kılıçla çıkmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Vardiya çıkışlarında vergi tartışmaları üzerine

SONRAKİ HABER

Doç. Dr. Yasin Atlıoğlu: Suikastlar ABD’nin İsrail’e hediyesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa