02 Ağustos 2024 16:37

Münih’te kurulan "Filistin kampı" kundaklandı 

Münih Ludwig-Maximilian Üniversitesi önünde Gazze’deki katliamları protesto etmek üzere kurulan kamp kundaklandı. Filistin bayrağını da ateşe veren saldırgan gözaltına alındı.

Fotoğraf: Levent Çokdeğerli

Paylaş

Münih Ludwig-Maximilian Üniversitesi önünde Gazze’deki katliamları protesto etmek üzere kurulan kamp dün gece kundaklandı.

Yerel saatle gece 00.50’de gerçekleşen kundaklamada yaralanan olmadı. Kundaklamayı gerçekleştiren 26 yaşındaki şahıs polis tarafından gözaltına alındı.

Kampta bulunan öğrenciler tarafından çekilen ve sosyal medyada paylaşılan videoda saldırgan net şekilde görülüyor. 

Kampın sözcülerinden Cara Schulze basına yaptığı açıklamada, perşembe gecesi 10 kişinin kampta geceyi geçirdiğini aktardı. Saldırıyı görenlerin ifadesine göre bir bidon benzin taşıyan saldırgan, gece nöbeti tutan kişilerin dikkatini çekti. Daha sonra kamp alanına getirdiği benzini döken kişinin, daha önce de kamptakilere karşı agresif ve saygısız davranışlar sergilediği için tanındığı belirtildi.

Filistin bayrağını da ateşe veren saldırgana anında kamptakiler müdahale etti. Ancak bazı afişler ve bayraklar yangında zarar gördü. Schulze, “Alevler arasında Gazze’deki ölü çocuklar için yapılmış küçük bir anıt da vardı” dedi.

(Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Doç. Dr. Yasin Atlıoğlu: Suikastlar ABD’nin İsrail’e hediyesi

SONRAKİ HABER

ÖHD'den sağlık ihlalleri raporu: ATK yetkili merci olmaktan çıkarılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa