02 Ağustos 2024 16:40

Özgür Özel, 'Fındık Mitingi'nde konuştu: 130 liradan fındıkla geçim olmaz, geçim yoksa seçim var

'Fındık Mitingi'nde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Erdoğan'a çağrı: "Hodri meydan. Eğer '130 liraya fındık satılır Giresunlu geçinir' diyorsan gel burada miting yap göreyim"

Fotoğraf: Mustafa Yılmaz/AA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Giresun’daki 'Fındık Mitingi'nde 130 lira olarak açıklanan fındık alım fiyatına tepki göstererek AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yaptı. Özel, "Hodri meydan. Eğer verdiğin 130 liraya güveniyorsan, ‘130 liraya fındık satılır Giresunlu geçinir’ diyorsan haftaya cuma benim yaptığım gibi gel bakalım bu meydanı doldur. Rize'de çay üreticisinin karşısına çıkamayanlar, Giresun'da fındık üreticisinin yanına varamayanlar, emeklinin, emekçinin yüzüne bakamayanlar artık iktidarın sonuna gelmiş demektir. Artık bunlar gidiyor halk geliyor. Halkın iktidarı geliyor, CHP geliyor" dedi.

CHP, fındık üreticisinin sorunlarına dikkat çekmek için Ordu'da 'Fındık Mitingi' düzenledi. Mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 130 lira olarak açıklanan fındık alım fiyatına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Giresun'da miting yapması için çağrıda bulunan Özel, şöyle konuştu:

“Elbette yerel seçimlerde yüzümüz güldü ama bugünlerde gülmüyor. Bugünlerde Artvin’den Sakarya’ya kadar Karadeniz’in bütün illerinde ilçelerinde herkes, milli ürünümüz, ihraç ürünümüz, kentlerimizin ana gelir kaynağı ve sadece üretene değil, tüm şehre hayat veren fındığın fiyatını bekliyordu, merak ediyordu. Daha önce fiyat açıklanınca geldik, ama bu sefer bunlar testiyi kırmadan gidip uyaralım, oradan haykıralım, fiyatı bir an önce açıklayın ve bu fiyatı fındık üreticisini mağdur etmeyecek, borçlarını kapatacağı, gelecek için güvenle önümüzdeki yıla bakacağı, çoluğunun çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayacağı bir fiyat olsun diye bugün Giresun’a geldik. Bugün sabaha kadar fiyat açıklamamışlardı. Bugün sabaha kadar beklediler. Biz ne zaman geldik, ne zaman miting için burada toplandık, fiyatı açıkladılar. İlk duydum sevindim. ’Fiyat açıklandı’ dediler. Biz geliyoruz diye mitingi boşa düşürmek için bir fiyat verdiler. Demek ki iyi bir fiyat verdiler. ‘Kaç paraymış’ dedim. Dediler ki ‘130 lira’ dediler."

"YAZIKLLAR OLSUN"

"Bugün Artvin’in, Trabzon’un, Ordu’nun, Giresun’un, Samsun’un, Kastamonu’nun, Bartın’ın, Sakarya’nın geçim kaynağı fındığa ziraat odaları toprak maliyetini katmadan, çalışan ailenin iş gücünü hesap etmeden 118 - 120 lira maliyet biçtiler. Bugün sabah Ordu’da fındık bahçesindeydim. Üreticinin kendisi oradaydı. ‘Maliyet 140 liradan aşağı değil’ dedi. Biz en az 160 lira olsun, hatta Trabzon milletvekillerimiz 180 liranın altında o coğrafyayı kurtarmayacağını söylediler. 165 liradan aşağı bir fiyat gerçekten kabul edilebilir bir fiyat değildi ama birileri utanmadan, sıkılmadan, erinmeden 130 lira fiyat açıkladılar. Yazıklar olsun onlara. Bu fiyatın üzerine burada Fındık Mitingimizi gerçekleştiriyoruz."

"GEÇİM YOKSA SEÇİM VAR"

"Mesele sadece fındıkta değil. Tayyip Bey'in memleketi Rize'ye gittim. Çay 19 lira maliyet, fiyat 17 lira. Bakın 19 lira maliyet 17 lira fiyat. Rize isyanda, Rize meydanını iğne atsan yere düşmüyor, doldurmuşuz. Sonra kendisi gitti Rize'deki alaka hoşuna gitmemiş oradan bana kafa tutuyor. Rize'yle aramıza kimse giremez. Ey Erdoğan senin zenginlerle arandan su sızmıyor Rize'nin kardeşi benim, evladı benim.

Buradan son uyarımı bir kez daha Sayın Erdoğan'a yapıyorum; bak 10 bin liralık beğenmediğimiz, sefalet ücreti dediğimiz emekli maaşı ocak ayında 25 kilo dana kıyma alıyordu. Zam yaptım dediğin 12 bin 500 lira 20 kilo dana kıyma alıyor. Ocaktan bugüne bile emeklinin sofrasından 5 kilo dana kıyma kayıp. Asgari ücret perişan durumda. Ocak ayında 9 çeyrek altın alan asgari ücret bugün 7 çeyrek altın alamıyor. Ve şunu herkes görmeli ki ne bu asgari ücretle ne bu emekli maaşıyla ne 130 liradan fındıkla ne bu çay parasıyla ne bu buğday parasıyla artık geçim olmaz. Geçim yoksa seçim var."

"BUNLAR GİDİYOR HALK GELİYOR"

"Buradan Sayın Erdoğan'a bir çağrıda bulunmak istiyorum; hodri meydan. işte meydan işte Giresun. Eğer verdiğin 130 liraya güveniyorsan, ‘130 liraya fındık satılır Giresunlu geçinir’ diyorsan haftaya cuma benim yaptığım gibi gel bakalım bu meydanı doldur. Gel burada miting yap göreyim. Rize'de çay üreticisinin karşısına çıkamayanlar, Giresun'da fındık üreticisinin yanına varamayanlar, emeklinin, emekçinin yüzüne bakamayanlar artık iktidarın sonuna gelmiş demektir. Artık bunlar gidiyor halk geliyor. Halkın iktidarı geliyor, CHP geliyor." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ÖHD'den sağlık ihlalleri raporu: ATK yetkili merci olmaktan çıkarılmalı

SONRAKİ HABER

Bakan Uraloğlu'dan Instagram açıklaması: Eksikleri giderdikleri an engeli kaldırmış olacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa