02 Ağustos 2024 19:26
Son Güncellenme Tarihi: 02 Ağustos 2024 23:43

Yalova'daki Beşiktaş tersanesinde iş cinayeti | Platformdan düşen 2 işçi hayatını kaybetti

Yalova'daki Beşiktaş tersanesinde çalışan iki işçi bakım ve boya yapmak için bindiği platformunun kopması sonucu düşerek yaşamını yitirdi. İşçiler malzemelerin bakımsız olduğunu anlattı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Yalova Altınova ilçesinde bulunan Beşiktaş Tersanesinde iş cinayeti meydana geldi. Bakım ve boya yapmak için insan kaldırma platformuna binen 2 işçinin bulunduğu sepet, henüz bilinmeyen nedenle metrelerce yükseklikten düştü. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri, Doğanay Kurt (22) ve Mehmet Kesik'e (33) olay yerinde dakikalarca kalp masajı yaptı. İşçiler, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. 

İşçilerin cenazesi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

TERSANE İŞÇİLERİ EVRENSEL'E ANLATTI: MALZEMELER BAKIMSIZ

Tersane işçilerinin Evrensel’e aktardığı bilgilere göre işçiler Birlik Raspa adlı taşeron firma bünyesinde çalışıyordu.

İşçiler çalıştığı sırada, saat 18.00’e doğru sepetin bomla (sepetin bağlı olduğu profil) olan bağlantı noktası kırıldı. Sepetle birlikte 10 metre yüksekten düşen işçiler olay yerinde hayatını kaybetti.

Tersanelerde vinç sepetinde çalışan işçilerin emniyet kemerlerini vinç sepetine bağladığını belirten işçiler, “Eğer sepete değil de direkt boma bağlanmış olsaydı, öyle bir sistem olsaydı belki de sadece havada asılı kalacaklardı” dedi.

Tersane işçileri tersanelerdeki bu sepetlerin genel olarak bakımsız olduğunu da ekledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İnsan-köpek tartışmasında sınıflar ve kastlar görmezden gelinebilir mi?

SONRAKİ HABER

İhracatta 'tuhaf' rakamlar: mücevher, çimento, madenle Filistin'e ihracat yüzde 1180 arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa