03 Ağustos 2024 11:37

Antep'te PTT işçileri işten atıldı

Antep’te seçimden önce PTT’de işe başlayan Kırtur Turizm’e bağlı taşeron çalışan ve işten çıkarılan 9 işçi, “İşimizi geri istiyoruz” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sümeyye YEŞİL
Antep

Antep’te seçimden önce PTT’de işe başlayan Kırtur Turizm’e bağlı taşeron çalışan 9 işçi işten çıkarıldı. Gazetemize konuşan işçiler, işe girdikleri zaman imzaladıkları sözleşmede çıkış tarihinin yer almadığını söyledi.

İşten atılan işçiler, kendilerinin yerine AKP’li bürokratların tanıdıklarının işe alındığını iddia etti. Şubat ayında işe girdiğini belirten bir işçi, “Zaten üç kuruş paraya çok ağır koşullarda çalışıyorduk. Şimdi de haksızca işten çıkarıldık. İşimizi geri istiyoruz” dedi.

“İŞİMİZ OLMAYAN İŞLER YAPTIRIYORLAR”

Atılan işçilerle aynı dönem işe girip henüz çalışmaya devam eden bir başka işçi ise işten çıkarılma endişesi yaşadığını belirtti. Temizlik personeli olmasına rağmen kendi alanında olmayan pek çok işi yaptığını söyleyen işçi, “Ben temizlik personeliyim ama yükleri dahi taşıyorum. Kendi işim değil diyorum yapmak zorundasın diyorlar. Mesai saatim bitip de çıkmak istediğimde bir iki saat fazladan tutuyorlar. Vücut ağrılarından artık çalışamaz oldum. PTT, çalışanlarına zulmediyor. Artık bu son bulsun” diye konuştu.

“PTT İŞÇİ ALIMINI KENDİSİ YAPMALI”

İletişim-İş Genel Başkanı Gürkan Emreoğlu, işçilerin bağlı olduğu taşeron şirket olan Kırtur Turizm’in 31 ilde PTT’ye taşeron işçi sağladığını belirtti. Bünyesinde toplamda 4 bin 915 işçi çalıştıran firmanın Antep’te 258 işçisi olduğunu söyleyen Emreoğlu, “Benzer sorunlar geçtiğimiz günlerde Adana’da da yaşandı. PTT yıllardır işçilere baskı ve mobbing uyguluyor. İşçilerin bağlı olduğu taşeron şirket ise iktidara yakınlığı ile biliniyor. Seçimden önce seçim malzemesi olarak işçiler kullanılıyor. PTT’nin işçi alımını şirketler üzerinden değil bizzat kendisinin yapması gerekiyor” diyerek, sürecin takipçisi olacaklarını dile getirdi.

ÖNCEKİ HABER

Venezuela’da seçim krizinde Madoru’dan ABD’ye yanıt: Kimse Venezuela'nın iç işlerine karışmasın

SONRAKİ HABER

DEM Parti: Êzidî Soykırımı’nı lanetliyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa