03 Ağustos 2024 12:03

Depremzede Döne Kaya: “Adalet istiyoruz”

6 Şubat depremlerinde ailesini kaybeden ve 14 haftadır “Adalet Nöbeti”ni sürdüren Döne Kaya, geçen 544 günde hukuki olarak hâlâ ilerleme kaydedilmediğini söyledi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Antakya'da Fuat Koku sitesinde ailesini kaybeden Döne Kaya'nın 14 haftadır sürdürdüğü “Adalet Nöbeti”ne Ankara Kuğulu Park’ta devam etti.

Depremlerin üzerinden geçen 544 günde hâlâ adaletin sağlanmadığını belirten depremzede Döne Kaya, “Fuat Koku Sitesi'nde annemi, kız kardeşimi, abimi ve dokuz aylık yeğenimi kaybettim. Ve geçen 18 ay boyunca soruşturma dahi ilerlemedi. Davaya düşmedi. Bizler biliyoruz ki 6 Şubat depremleri kader değil katliam. Bütün bilim uzmanları konuyla ilgili araştırmalarını gerekli mercilere ilettiği halde önlem almayanlar yüzünden en az 53 bin insanımız 6 Şubat depremlerinde vefat etti. İşte bu yüzden kader değil, katliam deyip adalet istiyoruz” dedi.

Temmuz ayı itibarıyla müteahhitlerin de serbest bırakılmaya başlandığını söyleyen Kaya, “Kişiye özel hazırlanan bilirkişi raporlarıyla adaleti parayla satın alıyorlar. Akademi öğrencisi olarak buradan bilim insanlarına sesleniyorum; birkaç kişi parayla bilim insanlığını satarken bunlara tepki göstermeniz lazım” diye konuştu.

Deprem davalarının takibinin önemli olduğunu kaydeden Kaya, son olarak, “AFAD, Kızılay 6 Şubat depremlerinde yoktu. Üç gün Hatay'da, Adıyaman'da kimse yoktu. Bu yüzden adalet sağlanana kadar lütfen deprem davalarının takipçisi olun. Çünkü yarın ölen sizler de olabilirsiniz. Sizin torunlarınız, anneleriniz, babalarınız olabilir. Lütfen ses çıkarın” dedi. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

İsrail, Batı Şeria'ya hava saldırısı düzenledi: Kassam Tugayı komutanı öldürüldü

SONRAKİ HABER

Muğla Köyceğiz’de orman yangını kontrol altına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa