03 Ağustos 2024 13:37

EMEP: Açıklanan fındık taban fiyatı kabul edilemez, 180 TL olmalıdır

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'nin açıkladığı fındık taban fiyatına tepki gösteren Emek Partisi Altınordu İlçe Örgütü, fiyatın yetersiz olduğunu söyleyerek 180 TL olması gerektiğini belirtti.


Fotoğraf: DHA

Paylaş

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2024-2025 sezonu kabuklu fındık alım fiyatlarını kilogram başına levant kalite için 130 lira, Giresun kalite için 132 lira olarak belirledi. Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, açıklanan fiyatın yetersiz olduğunu söyleyerek fındık taban fiyatının 180 TL olması gerektiğini belirtti.

Yapılan açıklamada, sınırlı oranda fındık alan TMO’nun üreticiyi piyasa canavarına yem ettiğini söyleyen Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “Dağ fare doğurdu, üretici yine mağdur. Açıklanan fiyat 130 TL kabul edilemez. Yaptığımız maliyet hesabına göre bir kilo fındık maliyeti 123,73 TL. Ancak 180 TL üreticiyi memnun eder" diye konuştu.

“ÜRETİCİLER EMEĞİNE SAHİP ÇIKMALI”

Her gün fiyatlarda oyun oynandığını belirten Kaya son olarak şunları kaydetti: “Mayıs sonu olan fiyat bilerek düşürülüyor ve son fiyat yeni sezonun taban fiyatı olarak açıklanıyor. TMO üretilen fındığın yüzde 10'unu alıyor. Geri kalan piyasanın belirlediği fiyatla alınıyor. Piyasa fiyatının ne olacağı belli değil. Sonuçta iktidar bilerek, tarım ve gıda şirketlerinin istediği fiyatı açıkladı. Bu oyunu bozmanın tek yolu üreticilerin örgütlenip ürününe ve emeğine sahip çıkmasıdır.” (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Kamala Harris, başkan adayı olmak için yeterli sayıya ulaştı

SONRAKİ HABER

EMSA Madencilik’e karşı Tokat Valiliği önünde eylem: "Toprağımızı kimseye vermeyiz"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa