03 Ağustos 2024 14:54

Belediyeler borcumuz yok diyor, BİK iddialara cevap vermiyor

Faaliyetlerini durduran Basın İlan Kurumunun Kocaeli Şube Müdürlüğüne bağlı 33 internet haber sitesi, yayınladıkları reklam ve ilanların ödemelerini ya hiç alamadı ya da eksik ödeme aldı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İzel Gözde MEYDAN
Kocaeli

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında Basın İlan Kurumunun bazı şehirlerdeki müdürlüklerinin kapatılarak birleştirilmesinin etkileri sürüyor. Temmuz sonu itibariyle faaliyetleri durdurulan Kocaeli Şube Müdürlüğüne bağlı 33 internet haber sitesi, yayınladıkları reklam ve ilanların ödemelerini ya hiç alamadı ya da eksik ödeme aldı.

Koz haber sitesi imtiyaz sahibi Gökhan Karabulut'un köşe yazısında gündeme getirdiğine göre, Basın İlan Kurumunun Kocaeli Şube Müdürlüğünün kapatılması nedeniyle Temmuz ayında yerel basına ödenmesi gereken reklam ve ilan gelirlerine el konuldu. Karabulut'un yazısında yer alan iddiaya göre, faaliyetleri sonlandırılan BİK Kocaeli Şubesinin geçtiğimiz aylarda, Kocaeli'deki belediyelerin yerel basına reklam verebilmesi için kredi çektiği ve yerel basına bu şekilde reklam dağıtıldığı; belediyeler Basın İlan Kurumuna olan borçlarını ödeyemeyince de İletişim Başkanlığının gazetelerin gelirlerine el koyduğu yönünde. Yerel medyada bilgi almak için Basın İlan Kurumunu arayan pek çok kişi, bir muhatap bulamadıklarını ve belirsizliğin sürdüğünü ifade ediyor.

Çınar Kocaeli'de Ergün Demir imzasıyla yayınlanan haberdeki iddia ise Darıca Belediyesinin yaklaşık 1.5 milyon lira, Başiskele Belediyesinin 500 bin lira borcu olduğu yönünde.

BİK İDDİALARA CEVAP VERMİYOR

Konuya ilişkin aradığımız üç belediye ise Basın İlan Kurumuna herhangi bir borçları olmadığını, iddiaların gerçeği yansıtmadığını söylerken, BİK Kocaeli Şube Müdürlüğü ise sessizliğini koruyor. Basın İlan Kurumu Kocaeli Şube Müdürlüğünden görüştüğümüz bir yetkili ise bilgi veremeyeceklerini söyledi. BİK Genel Müdürlüğü hukuk birimi ise konuyla ilgili dönüş yapacaklarını ifade etti fakat herhangi bir dönüş yapılmadı.

İddiaların bir diğer odağı olan belediyeler için ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe Belediyesi ve Başiskele Belediyesi yetkililerini aradık.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Mustafa Cebeci, "Burada konunun esas muhatabı Basın İlan Kurumudur. Belediyelere ilişkin bir durum yok. Bizim de belediye olarak zaten kuruma borcumuz yok. Haberde zaten bir mantık hatası var, bir kamu kurumu başka bir kamu kurumu adına kredi çekemez" dedi.

Başiskele Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Çelikiz ise, "Basın İlan Kurumu bir borcumuz olsa bize bildirirdi. Bize bildirilen herhangi bir borç yok. Kaldı ki gazetelere verilen ilanlar akla devr değil, gazeteleri bu şekilde mağdur etmeleri de doğru değil" değerlendirmesinde bulundu.

Kartepe Belediyesi Basın Yayın Müdürü Deniz Dalgıç ise, Basın İlan Kurumuna herhangi bir borçları olmadığını ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

Sendikalardan kamu emekçilerine yağdırılan cezalara tepki: Emekçiler susturularak hiçbir şey çözülemez

SONRAKİ HABER

İsrail ordusu Gazze'de bir üniversiteyi daha bombaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa