04 Ağustos 2024 13:00

Mide kanaması geçiren hasta mahpus gerekli dahiliye bölüme sevk edilmemiş

Mahpus Yıldırım Demir, prostat, mide kanaması ve görme gibi sağlık sorunları nedeniyle bir haftada 3 kez acile kaldırıldı, sağlık durumuna rağmen tahliye edilmiyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Hasta mahpusların yaşadığı sağlık sorunları devam ediyor. Sağlık sorunlarına rağmen tahliye edilmeyen mahpuslardan biri de 61 yaşındaki Yıldırım Demir. Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan Demir, 28 Eylül 1996 tarihinde Mersin’de tutuklandı ve “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak” suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 28 yıldır cezaevinde olan Demir, prostat hastası. Görme bozukluğu bulunuyor ve sık sık mide kanaması yaşıyor.

“İLAÇLARI VERİLMİYOR”

MA'ya konuşan Demir'in kızı Rojgül Özdemir, babasının yaşadığı sağlık sorunlarına işaret ederek, “Bağırsakları sorunlu. ishal, kusma, prostat, mide kanaması ve ciğer sorunları gibi ciddi sağlık problemleri yaşıyor. Bir gözünün yüzde 90’ı, diğerinin ise yüzde 40’ı görmüyor. Gerekli sağlık hizmetlerine erişememekte ve ilaçları verilmemektedir. Cezaevinden hastaneye sevkler ise keyfi olarak engellenmektedir. Son bir hafta içinde 3 kez acile götürülen babamın kanamaları durdurulamamış, ancak gerekli dahiliye bölümüne sevki de yapılmamıştır” dedi.

 “TEPKİLER YETERSİZ OLUNCA TECRİT DERİNLEŞİYOR”

Demir’in oğlu Mehmet Demir ise, “Sadece babam değil, bütün hasta tutsakların tedavilerinin engellenmesi bir devlet politikasıdır” diyerek kamuoyunu hukuksuzluğa ve adaletsizliği karşı mahpuslara sahip çıkmaya çağırdı.(HABER MERKEZİ) 

 

ÖNCEKİ HABER

Torbalı Belediyesi hobi bahçelerini mühürlüyor

SONRAKİ HABER

İsrail'de hükümete istifa ve ateşkes çağrıları sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa