05 Ağustos 2024 05:10
Son Güncellenme Tarihi: 05 Ağustos 2024 07:37

Temmuz bitti, zam mücadelemiz bitmedi

"Temmuz ayı bitti, maaşlarımıza zam yapılmadı. Ek zam olmadan bu ücretlerle geçinmek imkansız, bunun için mücadele edeceğiz."

2012 yılında Antep Başpınar Organize Sanayi Bölgesindeki greve çıkan tekstil işçileri| Fotoğraf: Mehmet Türkmen/Kişisel arşivi

Paylaş

Shag Rugs Halı’dan bir işçi
Antep

Enflasyona ezilen işçilerden yalnızca biriyim. Biz işçiler köle değiliz, patronlardan sadece hakkımızı istiyoruz. Maaşların gününde yatması, bayramlarda ikramiye, sağlıklı bir çalışma düzeni, yemeklerde, sularda hijyen, geliş gidişlerde güvenli bir ortam istiyoruz. Bu saydıklarım işçilerin temel gereksinimleridir, ayrıca promosyonlar da sizin hakkınız değil emekçinin hakkıdır. Emekçinin hakkı sizin değildir.

Antep OSB’de 100 tane işçiye sorarsanız, 99’unun sağlık durumu iyi değildir, kötü çalışma koşullarından kaynaklı. Bunun için her zaman işçi ve emekçi arkadaşlarımızı köle görmeyin ve hakkımızı verin. Temmuz ayı bitti, maaşlarımıza zam yapılmadı. Biz emekçiler olmazsak siz bir hiçsiniz, onun için sizden sadaka değil sadece insan gibi yaşamak için ek zam istiyoruz. Ek zam olmadan bu ücretlerle geçinmek imkansız, bunun için mücadele edeceğiz.

ÖNCEKİ HABER

Afrika’daki ilaçların beşte biri kalitesiz veya sahte 

SONRAKİ HABER

Kemalpaşa Belediyesinde işçi kıyımı: 110 işçi işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa