04 Ağustos 2024 17:26

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinin acil servisi kapatıldı

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Acil Servisinde kırmızı alan dışında kalan bölümler kapatıldı. Yeşilyurt'tan Urla'ya kadar olan ilçelerde hastane ve acil servis kalmamış oldu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Uzun süredir hekim eksikliği bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi kırmızı alan dışında hastalara kapatıldı. Hastane yönetimi ise kapatılma gerekçesi olarak tedilat yapılacağını belirtti.

Bu karar ile birlikte İzmir'de Yeşilyurt'tan Urla'ya kadar olan ilçelerde hastane ve acil servis kalmamış oldu.

Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz SES 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Günseli Uğur, acil serviste uzun süredir hekim eksikliği bulunduğunu belirtti.

Diğer branşlardan hekimlerin görevlendirilerek eksikliğin giderilmeye çalışıldığı bilgisini veren Uğur, "Ancak sebep olarak hekim eksikliği değil de tadilat yapılacağı için kapatıldığı bildirildi. DEÜ Hastanesi bölgedeki tek hastane, bir üniversite hastanesi ve kapatılan servis acil" dedi. Yeşilyurt’tan Urla’ya kadar bir hastane ve acil servisin bulunmadığına dikkat çeken Uğur, "Bu halk sağlığı için çok tehlikeli bir durum. Daha önce de tadilatlar olmuştu ancak küçültmüşlerdi, çocuk acilinin bir kısmını almışlardı ama tamamen kapatılması bölge için çok korkutucu" dedi. 

Birçok insanın da acil servisin kapatıldığını bilmediğini ifade eden Uğur, "Hayati önem taşıyan kırmızı alan hizmet veriyor sadece. Kesinlikle kabul edilemez bir durum. Hastane içinde de diğer bölümlerin işleyişine iş yüküne yansıyan ek problemler olacaktır" dedi.

TTB: SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROGRAMI İFLAS ETTİ

Türk Tabipleri Birliği (TTB) konuyla ilgili açıklama yayımladı.

TTB açıklamasında “Uzun yıllardır İzmir merkezi ve çevre ilçelerdeki acil vakalar için yoğun sağlık hizmeti ve bilim üreten bir merkezin; liyakatsiz idarecilerin öğretim üyeleri, asistan hekimler ve sağlık çalışanların üzerindeki baskıları sonucu içi boşaltılmış ve işlemez hale dönüştürülmesi kent halkının sağlığı ve tıp eğitimi için bir tehdit oluşturmaktadır” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada “9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi yetişkin hastanesi acil servisinin kapatılması ve pandemi döneminde İstanbul’da havaalanı sahasına apar topar açılan hastanenin yenidoğan servisinde yaşanan olay üzerinden söylemek isteriz ki; Sağlıkta Dönüşüm Programı tüm yönleriyle iflas etmiş durumdadır. Üniversite hastanelerinin ve kamu sağlık kuruluşlarının sorunları liyakatsiz, yandaş yöneticilerle çözülemez. Sorunlar bilimsel veriler ışığında demokratik katılım sağlanarak öğretim üyesi, asistan hekimler ve sağlık çalışanlarıyla birlikte ele alınmalı, çözüm yolları açılmalıdır. Yıllardır kendi alanında yetkin hekimler yetiştirmiş tıp fakültelerimizi kendi kaderiyle baş başa bırakmak yerine her yönüyle güçlendirmek sağlık otoritesinin ana hedeflerinden olmalıdır. TTB olarak halkın sağlık hakkına erişiminin önündeki engellerin ortadan kaldırılması ve hekimlerin güvenli çalışma ortamlarına kavuşması için çalışmaya, üretmeye, ürettiklerimizin hayata geçmesi için mücadeleye devam edeceğiz. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisinin kapanmasıyla ilgili sürecin takipçisi olacağız” denildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nedir? | İş yerinde cinsiyet eşitsizliği nedir?

SONRAKİ HABER

"İşimizi geri istiyoruz" diyen Çiğli Belediyesi işçileri CHP kurultayından atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa