05 Ağustos 2024 11:32
Son Güncellenme Tarihi: 05 Ağustos 2024 16:31

Kabine toplandı: Instagram yasağı da masada

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı. BTK kararıyla kapatılan Instagram için sürecin nasıl işleyeceği ve Meta'ya uygulanacak yaptırımların da toplantıda konuşulması bekleniyor.

Fotoğraf: TCCB/Murat Çetinmühürdar

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, üç haftalık aranın ardından bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında sarayda toplandı. Toplantı, saat 15.50’de başladı.

Toplantıda Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin öldürülmesi, İran'ın İsrail'e yapacağı belirtilen misilleme ve İsrail'in Gazze başta olmak üzere Lübnan'a yönelik saldırılarının ele alınması bekleniyor.

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda geçen hafta ABD ve Rusya arasında MİT'in koordinasyonunda gerçekleşen 26 kişilik takasının ve Rusya-Ukrayna savaşının da kabinede değerlendirileceği öngörülüyor.

"Kayıt dışılık denetimlerinin" ve enflasyonun da toplantıda konuşulması bekleniyor.

INSTAGRAM YASAĞI

Sosyal medya platformu Instagram'a geçen hafta Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından getirilen erişim engelinin de toplantıda görüşülmesi bekleniyor. Instagram için sürecin nasıl işleyeceği ve Meta'ya uygulanacak yaptırımların toplantıda görüşüleceği öngörülüyor. Haniye'nin öldürülmesi sonrası Instagram'a erişim engeli getirilmesi büyük tepkiye yol açmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine sonrasında kameraların karşısına geçecek ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Denizli’de mültecilere nikah ve adres numarataj ücreti 30 bin TL!

SONRAKİ HABER

Tutuklu siyasetçi Delal Tekdemir tedavi hakkına erişemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa