05 Ağustos 2024 14:03

İzmir'deki elektrik faciasında belediye başkanları hakkında suç duyurusu

İzmir’de elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle ilgili İzBB Başkanı Cemil Tugay ve eski Başkan Tunç Soyer'in de aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Fotoğraf: DHA

Reklam

İzmir'in Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılan 2 kişinin yaşamını yitirmesine ilişkin eski ve yeni 5 belediye başkanı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Faciada hayatını kaybedenlerden Özge Ceren Deniz'in ailesinin avukatı Ayşe Sarıçiçek tarafından bugün savcılığa dilekçe verildi. 

Öncesinde İzmir Adliyesi önünde açıklama yapan Sarıçiçek, Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili, 42 kişi hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan iddianame düzenlenerek Ağır Ceza Mahkemesine gönderildiğini hatırlattı.

Olayda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, eski Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile eski İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı olan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın da bu sorumluluklarının olduğunu belirten Sarıçiçek, bu kişiler hakkında “Suçta sorumlulukları ve kusurları olduğu” gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.  

Sarıçiçek, "İhmali ve kusuru bulunduğuna inandığımız kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduk. İhmali, bir kusuru bulunan herkesin olası kastla yargılanarak ceza alması için davamızın takipçisi olacağız" dedi.

“EN AĞIR CEZAYI VERMESİNİ BEKLİYORUZ”

Özge Ceren Deniz babası Ahmet Abi ise şüphelilerin en ağır cezayı almasını istediklerini belitti. Ahmet Abi, "2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayda 'bilinçli taksir' değil, 'olası kast' ile adam öldürme suçunun gerçekleştiğini iddia ediyoruz. Çünkü olası kast; suçun kanuni tanımındaki fiilin gerçekleşebileceğinin mümkün veya muhtemel bir şekilde öngörülmesine rağmen, sonucun meydana gelmesinin göze alınması, adeta 'olursa olsun' biçimindeki bir düşünceyle fiilin işlenmesidir. O nedenle kızım Özge Ceren Deniz'in ölümüne sebep olan tüm suçluların 'olası kastla' öldürmeden yargılanması istiyoruz. Avukatımız eşliğinde iddialarımızı yargılama boyunca da sürdüreceğiz" dedi.

Acılarının büyük olduğunu belirten Abi, "Kızım Özge’nin ihmal sonucu yağmur suyunda elektrik akımı sonucu vefat etmesi, bizleri derinden yaraladı. Türk adaletinin bu cinayete bulaşan kurum, kuruluş ve insanlara en ağır cezayı vermesini bekliyoruz. Her kurum veya kişiler işini düzgün yapmalı" diye konuştu. (İzmir/DHA)

Reklam