05 Ağustos 2024 14:18

EMEP'ten çağrı: "Can Atalay hakkındaki AYM kararı Mecliste okunmalı"

EMEP Milletvekili İskender Bayhan, Can Atalay hakkındaki AYM kararının Meclis'te okunması çağrısı yaptı: "Hatay halkının iradesine konulan ipotek kaldırılmalı, Can bir an önce tahliye edilmeli."

Fotoğraf: EMEP Basın

Paylaş

Emek Partisi İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay milletvekili seçilen Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin Anayasa Mahkemesi (AYM) verdiği ihlal kararının uygulanması çağrısı yaptı.

Evrensel'e konuşan İskender Bayhan Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi konusunda yapılan haksızlığın düzeltilmesi için TBMM'nin olağanüstü toplantıya çağrılmasına EMEP milletvekilleri olarak katılacaklarını bildirdi.

Tek adam yönetiminin ve Cumhur İttifakı’nın Can Atalay'ın vekilliği konusundaki tutumunu eleştiren Bayhan, şunları ifade etti: "İşine gelmediğinde halkın iradesini, seçme ve seçilme hakkını tanımayıp, faşizan yöntemlerle ülkeyi idare etme tutumunun, gerici-faşist bir rejim kurma isteği ve özleminin somut bir ifadesidir. Tıpkı son örneği Hakkari’de yaşanan kayyum atamaları konusunda olduğu gibi. Yine bu tutum, sermayenin saray iktidarının kendi anayasasını ve yüksek yargı sistemini nasıl ayaklar altına aldığını gösteren bir tutumdur. Erdoğan ve Cumhur İttifakı sivil, demokratik ve özgürlükçü anayasadan bahsediyor. Bütün işçi ve emekçiler, gençler aslında bunun ne büyük bir sahtekarlık olduğunu, Can’ın vekilliği konusundaki politikasına, pratiğine bakarak görebilirler." 

Meclis'in olağanüstü toplanması ve AYM kararının okunması çağrısı yapan Bayhan, "Başta ucuz emek sömürüsü ve iş cinayetleri olmak üzere üretim alanlarında işçileri ve emekçileri sermaye terörüne mahkum edenlerle, Can’ın vekilliğini tanımayanlar aynı güçlerdir. Bu ülkenin sömürülen ve ezilen halk kitleleri bu gerçeği mutlaka görmek ve bu politikaların sorumlularına karşı birleşmek zorundadır. Bu sömürü ve baskı politikalarını püskürmek için bütün gücümüzle mücadeleyi büyütmeliyiz. AYM kararı vesilesiyle Meclis’in olağanüstü toplanması, meclisin bu güne kadar yaptığı büyük hataların en azından birisini düzeltmesi açısından bir fırsattır. Onun için AYM kararı Mecliste okunmalı, Hatay halkının iradesine konulan ipotek kaldırılmalı, Can bir an önce tahliye edilmeli ve yemin edip görevine başlamalıdır." diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Can Atalay: Artık söz konusu olan Meclis'in saygınlığıdır

SONRAKİ HABER

EMEP'ten çağrı: "AYM'nin Can Atalay kararı Mecliste okunmalı"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa