05 Ağustos 2024 17:26 Güncelleme: 05 Ağustos 2024 20:28

Kemalpaşa Belediyesinde direniş başladı: "İşçilerin oylarıyla seçildiniz"

CHP'nin yönettiği İzmir Kemalpaşa Belediyesinde 117 işçinin işten atılmasının ardından belediye binası önünde direniş başladı. İşçiler kitlesel basın açıklaması yaptı.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir’de CHP’nin yönettiği Kemalpaşa Belediyesinde 117 işçinin işten atılması üzerine belediye binası önünde direniş başladı. İşçiler, işe geri alınana kadar direnişi sürdüreceklerini belirtti.

Geçen hafta cuma günü 110 işçinin işten atıldığı, Genel-İş İzmir 7 No’lu Şubenin örgütlü olduğu Kemalpaşa Belediyesinde 17 işçi daha işten çıkarıldı. İşten çıkarılan işçiler, bugün belediye binası önünde kurdukları çadırla direnişe başladı. İşçi atmalarla ilgili Kemalpaşa Belediyesinden bir açıklama yapılmazken, Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube Başkanı Özgür Genç, “Belediye başkanı, işten atmalar öncesi yaptığımız görüşmede işten atma olmayacak sözünü vermişti. Bugün ise bürokratlar da dahil olmak üzere kimseye ulaşamıyoruz. İşten atılan arkadaşlarımız işlerine dönene kadar direnişe devam edeceğiz” dedi.

Bugün sabah saatlerinde başlayan direnişe Kemalpaşalılardan destek geldi. İşten çıkarılan işçilerin direnişine CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Cemil Balyeli, Mehmet Akhöyük ile Selçuk Karakülçe de destek verdi. Direnişin ilerleyen saatlerinde direniş alanına gelen Geçen Dönemki Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı da yapılanın kabul edilemez olduğunu söyledi.

"İŞÇİLERİN OYLARIYLA SEÇİLDİNİZ"

Kemalpaşa Belediyesi önünde direnişini sürdüren işçiler bugün mesaisi biten işçilerin de katılımıyla kitlesel basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında , "Birleşe birleşe kazanacağız", "İş ekmek yoksa barış da yok" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.

"SÖZLERİNİ TUTMADILAR"

Herkesin mutlu ve huzurlu şekilde çalışılacağı sözlerine rağmen işten çıkışların yapıldığını söyleyen Genel İş 7 Nolu Şube Başkanı Özgür Genç, CHP'li Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'in sözünü tutmadığını söyledi.

Kemalpaşa Belediyesinde CHP'nin bir kez daha iktidar olduğunu söyleyen Genç, "Mehmet Türkmen, belediyede çalışan işçi arkadaşlarımızın oylarıyla başkan seçildi. Seçim öncesi konuşmalar çabucak unutulmuş, belediyenin ekonomik sorunları ve bazı işçilerin işe gelmeden maaş aldığı iddiası ile birlikte dersane gibi sosyal ve kültürel alanların kapatılacağı söylentisiyle işçi çıkışları gündeme gelmiştir" dedi.

"SON TERCİH DEĞİL İLK TERCİH"

Belediye Başkanı'nın, işçi çıkışının en son tercih olacağını söylediğini hatırlatan Genç, "Bizlerle, sendikayla olumlu ya da olumsuz tüm kararlarının paylaşılacağı, sürece dair bilgi aktarılacağı da bildirilmişti. Ancak son yapılan görüşmeden sonra ne belediye başkanı Mehmet Bey'le ne de bürokratlarından sürece dair bilgi alınamamıştır" diye konuştu.

ÇALIŞMAYANI İŞTEN ÇIKARDIK İDDİASI

Kamuoyunda çalışmayanları çıkardıkları propagandası yapıldığını vurgulayan Genç, "Bu propagandayı kesinlikle kabul etmiyoruz. Madem çalışmayan işçiler vardı, bu işçilere niçin dört aydır maaş ödediniz ve niçin bu isimler hakkında işlem yapıp disiplin kuruluna sevk etmediniz? Ekonomik sorunların olduğunu iddia ettiğiniz belediyede, çıkışlarını yaptığınız İşçilerin işçilik alacaklarının çok daha fazla bir yüke karşılık geldiğinin farkında değil misiniz?" diye sordu.

"DİYALOG KANALLARIMIZ AÇIK"

Tüm diyalog kanallarını açık tutarak bu yanlış tutumdan dönüleceğine inandıklarını sözlerine ekleyen Genç, "Süreci görüşmek üzere bir araya geleceğimize, üyelerimizin işlerine geri döneceğine inanıyoruz" dedi. 

(İzmir/EVRENSEL)

Reklam