05 Ağustos 2024 20:43

İzmir'de kayyumlara karşı yürüyüş ve basın açıklaması: "Bu rejim darbe rejimidir"

İzmir'de Hakkari'ye kayyum atanmasına karşı yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi. DEM Parti Milletvekili Akın, Hakkâri halkının iradesi teslim edilinceye kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir'de Hakkâri'ye kayyum atanmasına ve anti-demokratik uygulamalara karşı yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı. Yürüyüşe DEM Parti, EMEP, TİP, TÖP'ün de olduğu çok sayıda parti ve siyasi oluşum da katıldı.

Alsancak ÖSYM önünde toplanan siyasi parti temsilcileri ve üyeleri, "Kayyum darbedir darbeye hayır", "Hakkari halkı yalnız değildir" sloganları ile Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne yürüdü.

Burada kitle adına konuşma yapan DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, kayyum karşısında adalet mücadelesinin sürdüğünü dile getirerek, "Belediye Başkanı'nın tutuklanmasından sonra Belediye meclisi kendi içinde seçim yaptı. Demokratik, anayasal haklarını kullandılar. Meclisin de varlığını ve kendi seçimini yapmasını kabul etmiyorlar. Açıkçası bu rejim bir darbe rejimidir" dedi.

Halay çektiği için insanların tutuklandığını hatırlatan Akın, "Bu kabul edilebilir bir durum değil. Dünyaya rezil olmak istemiyorsanız vazgeçin bu kötülüğünüzden ve kötülük düzeninizden" dedi.

"SORUN SADECE KÜRT HALKININ İRADESİNİN GASPI DEĞİL"

AYM'nin, Can Atalay'ın milletvekilliğini düşürme kararının yok hükmünde olduğunu söylediğini dile getiren Akın, "Anayasa Mahkemesinin verdiği kararı tanımayan bir hükümetle karşı karşıyayız. Her an herkesin başına her şey gelebilir bu durumda. Mesele sadece Kürt halkının iradesinin gasbedilmesi değil. Bu zihniyet karşısında kimse sessiz kalmamalı, tutum alınmalı. Aksi taktirde birlikte barış içinde yaşadığımız bir ortam kalmayacak" dedi.

Akım, bütün demokrasi güçleri ile Hakkâri halkının iradesi teslim edilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Açıklama Kürtçe şarkı eşliğinde halay çekilerek sonlandırıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da DEM Partili belediyenin Kürtçe trafik yazıları valilik emriyle bir kez daha silindi

SONRAKİ HABER

Erdoğan: İsrail aleyhine Adalet Divanı'ndaki davaya müdahillik dilekçemiz, 7 Ağustos'ta teslim edilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa