06 Ağustos 2024 14:22

KESK Denizli'de, İzmir Büyükşehir'deki kamu emekçilerine destek açıklaması yaptı

KESK Denizli Şubeler Platformu, İzmir Büyükşehir Belediyesinde haftalardır toplu sözleşme mücadelesi yürüten kamu emekçilerine destek mesajı yolladı.

Fotoğaf: KESK 

Reklam

KESK Denizli Şubeler Platformu, sendika binasında yaptığı açıklama ile İzmir Büyükşehir Belediyesinde haftalardır toplu sözleşme mücadelesi yürüten kamu emekçilerine destek mesajı yollarken, İzmir Büyükşehir yönetiminin tutumuna tepki gösterdi.

Açıklamayı KESK Denizli Şubeler Platformu adına Tüm Bel-Sen Denizli Şube Başkanı Serkan Deniz Özkan yaptı. Açıklamaya BES, Eğitim-Sen ve SES Denizli Şube Başkanları dakatıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinde binlerce kamu emekçisinin 2 ayı geçkin süredir anayasal hakkı olan toplu sözleşme hakkı için mücadele yürüttüğünü hatırlatan Özkan, kararların forumlar düzenlenerek emekçilerle ortak alındığına dikkat çekti.

“GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMASI TAM BİR HUKUKSUZLUKTUR"

Yetkili sendika Tüm Bel-Sen'in gerek belediye yönetimi gerekse CHP genel merkezi ile yaptığı görüşmelerin iyi niyet göstergesi olduğunun altını çizen Özkan, "Belediye yönetimi güvenlik görevlileri ile barışçıl eyleme müdahale etmiş, ardından da aralarında merkez ve şube yöneticilerinin olduğu 7 arkadaşımıza görevden uzaklaştırma cezası vermiştir. CHP'nin ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın talepleri karşılayacak bir adım atmasını beklerken eyleme saldırması ve çalışanları görevden uzaklaştırması tam bir hukuksuzluktur" ifadelerini kullandı.(Denizli/EVRENSEL)

Reklam