07 Ağustos 2024 15:59

Vali Nevzat Ayaz Okulu velileri topladıkları imzaları MEB'e verdi

İzmir Karabağlar Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi velileri, okulun İmam Hatip Lisesine devredilmesine karşı topladıkları 900 dolayında imza İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verildi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir Karabağlar'da bulunan Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği, veliler ve öğrenciler yıkılıp yeniden yapılan okullarının Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesine verilmemesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde açıklama yaparak topladıkları imzaları Müdürlüğe teslim etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan açıklamada konuşan Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Tülin Tunçlar, okulun durumu ile ilgili defalarca şikayet dilekçesi gönderdiklerini belirterek, "2021 yılında ana binamız yıkılmış, Yunus Emre Anadolu İmam Hatip lisesi, Şehit Muhtar Mete Sertbaş ortaokulunun binasına yerleşmiş, şu an 20 derslikte 290 öğrencisiyle, 15 kişilik sınıflarda eğitime devam etmektedir. Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi ise ek binasında 16 derslikle (5 tanesi bodrum kattadır, laboratuvarlar ve kütüphane dersliğe çevrilmiştir) 40-47 kişilik sınıflarda 2013 yılından bu yanaeğitim vermektedir" dedi.

2021 yılında depreme dayanıklı olmaması sebebiyle yıkılan binanın yerine Devlet Yatırım Fonu'nun Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi adına 32 derslikli eski iki binadan da büyük bir okul inşa ettiğini belirten Tunçlar, "Yeni binanın inşaatı 3 yıl devam edip ek binada eğitim gören öğrencilerimizin kullanabileceği bir bahçe kalmamıştır. İnşaat süresince bize ait olan binanın hep Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesine ait olduğu reklamı, yerel idareciler tarafından yapılmıştır. Binanın teslim tarihi yaklaştığında yerel idarecilerin, Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi'nin ne olacağına dair sorularımızı yanıtsız bırakmaları üzerinemeclise soru önergesi verilmiştir" diye konuştu.

“MİSAFİR KONUMUNA SOKMAK İSTİYORLAR”

Meclise soru önergesi verildikten sonra yıllardır eğitim verilen ek binanın da yıkım kararıçıktığını ve kendilerine "Siz de yeni yapılan binaya geçeceksiniz, yıkım kararı çıkan binanız yapılacak" şeklinde sözlü beyanda bulunulduğunu belirten Tunçlar, "Ancak okul arsası incelendiğinde görüleceği üzere yeni yapılan bina çok büyük olduğundan ve bahçesi olmadığından ek binanın yıkılıp yerine yenisinin yapılması mümkün görünmemektedir. Buyerel idarecilerin bizleri susturmak, sindirmek istedikleri için, geçici, günü kurtarıcı bir söylemdir. Bizlere sözlü olarak yeni bina vaadinde (resmi değil) bulunarak, halihazırda yapılan binamızı Yunus Emre Anadolu İmam Hatip lisesine tahsis edip, kendi binamızda bizisığıntı, misafir konumuna sokmak istiyorlar" dedi.

“OKULUMUZ KAPATILMAK İSTENMEKTEDİR”

Yunus Emre Anadolu İmam Hatip lisesinin idarecilerinin "gelirseniz ancak öğlenci olursunuz" söylemlerinde bulunduğunu, yeni bina teslim edilmeden Yunus Emre Anadolu İmam Hatip lisesi tabelasının asıldığını ve aboneliklerini almasına yetkili mercilerin ses çıkarmadığını dilegetiren Tunçlar, "Bizler bize ait olan 32 derslikli binaya tek başına geçmek istiyoruz, yerel idarecilerin sözlü beyanlarında vaadedilen, yıkılacak ek binanın yeniden yapılması, bahçesi olmayan bir yerde ve kısa vadede hayaldir. Yeni bina yapılsa bile bize değil Yunus EmreAnadolu İmam Hatip lisesi için planlanmakta, yine onlara tahsis edilmek istenmektedir. Bakanlığımızın yeni yapılan 32 derslikli binayı sadece Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesine tahsis edilmesini istiyoruz. Çünkü yetkili mercilerin de göz yumduğu gibi planlı olarak Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi kapatılmak istenmektedir" dedi.

Tunçlar, "Yanlı davranmayan müfettişler, yanlı davranmayan bir komisyon zaten bizim haklı olduğumuzu görecektir. Birkaç kamu görevlisinin şahsi görüş, istek ve hırslarına binlerce mezunu olan 40 yıllık başarılı bir okulun feda edilmesine, öğrencilerinin ve velilerinin isteklerinin göz ardı edilmesine yetkili makamların izin vermemesini istiyoruz" diyerek,yeni yapılan 32 derslikli binanın Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesine tümüyle tahsis edilmesini talep ettiklerini vurguladı.

Bunun olmaması durumunda ise okulun Anadolu lisesi olması ve Karabağlar'da başarı anlamında 4. sırada yer alması; öğrenci mevcudunun Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi mevcudunun takribi 3 katı olması, sadece 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin Yunus Emre Anadolu İmam hatip öğrenci mevcudunun tamamından fazla olması gibi nedenlerle Vali NevzatAyaz Anadolu Lisesinin yeni yapılan kendilerine ait binada ev sahibi olarak ikili eğitimde sabahçı olmasını talep ettiklerini belirten Tunçlar, "Bu talebimizi dile getiren dilekçemizi ve ekinde toplanan imzalarımızla gerekli makamlara ileteceğimizi buradan duyuruyoruz" dedi.

Ardından toplanan 900 dolayında imza İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verildi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam