07 Ağustos 2024 16:49

İktidar medyası erişim engeli tanımadı, Instagram paylaşımları sürüyor

Instagram’a getirilen erişim engelini savunan iktidar medyası platformdan paylaşımlarını sürdürüyor. Yeni Şafak, Türkiye ve Akşam gazeteleri 2 Ağustos'tan beri birçok paylaşım yaptı.

Ekran görüntüleri Yeni Şafak gazeyesinin Instagram hesabından alınmıştır.

Paylaş

Instagram’a getirilen erişim engelini savunan iktidar gazeteleri, platformdan paylaşımlarını sürdürüyor. Yeni Şafak, Türkiye ve Akşam gazeteleri engel tanımadı, Instagram adreslerinden paylaşımlar yaptı.

Yeni Şafak gazetesi bugün (7 Ağustos) “Instagram yoksa tatil de yok doğum günü de, bunun adı gönüllü esaret” manşetiyle çıktı. Gazete haberinde Instagram’a erişimin engellenmesinin, Türkiye’de “derin bir sosyolojik-psikolojik sorunu” gün yüzüne çıkardığı iddiasında bulundu. “Gidecekleri otelde paylaşım yapamayacakları için tatil planlarını iptal edenden doğum gününü kutlamaktan vazgeçenlere, yemek yemeyi reddedecek derecede depresyona girenlere kadar pek çok kişi hayatın olağan akışını sürdürmekte zorlanıyor” dedi. Haberde klinik psikologlardan alınan görüşlere yer verilirken, sosyal medya bağımlılığına dikkat çekilmeye çalışıldı.

VPN’LE BAĞLANDI, PAYLAŞIM YAPTI

Ancak Yeni Şafak bu haberi yaptığı sıralarda VPN ile Instagram’a bağlanarak paylaşım yapmaya devam etti. Gazete, Instagram’dan sabah 10.00 civarında paylaştığı videolu paylaşımında, “Soykırımcı İsrail’in gerçek yüzünü herkes görmeli: Paris Olimpiyatlarına kan bulaştı. Soykırımcı İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamlar Paris Olimpiyatları temasında canlandırıldı. ‘Herkes gerçek yüzünü görmeli’ ifadeleriyle paylaşılan videoda İsrailli milli sporcuların formasına Gazze’de katledilen sivillerin kanları yansıtıldı” ifadeleri yer aldı. 

Yeni Şafak’ın İngilizce servisi de benzer şekilde yasak deldi. Servis son olarak Yeni Şafak stüdyosunu paylaştı. 

Türkiye gazetesi ise bugün saat 12.00 civarında yaptığı videolu paylaşımda “Beyoğlu’nda turistlerden aldığı parayı döviz bürosunda bozduran dilenci yakalandı” dedi.

Akşam gazetesinin Instagram hesabındaki son paylaşımı ise 5 Ağustos’ta gerçekleştirildi. Gazete “Filistin’e Destek Platformu öncülüğünde düzenlenen ‘Şehit Haniyye’den Son Çağrı’ etkinliği için binlerce kişi Ayasofya Meydanı’nda toplandı” bir fotoğraf paylaştı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Muğla Milas’ta orman yangını

SONRAKİ HABER

Aydın Germencik'te zeytinlik ve ormanlık alanda yangın çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa