07 Ağustos 2024 23:29

İstanbul Barosunda değişim için Anayasa Hukukçusu Av. İbrahim Kaboğlu’ya çağrı

“Değişim İsteyen Avukatlar” adı altında ortak bir bildiri yayınlayan binden fazla aşkın avukat, Anayasa Hukukçusu Av. İbrahim Kaboğlu’ya İstanbul Barosu Başkan Adaylığı için çağrı yaptı.

Fotoğraf: Erdost Yıldırım/EVRENSEL

Paylaş

İstanbul Barosu Ekim 2024’te Olağan Genel Kurulunu toparlayacak. Genel kurul öncesi binden fazla avukat ortak bir imza metni yayınlayarak Anayasa Hukukçusu ve 1997-2001 yılları arasında İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanlığı görevini yürüten Av. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu’nu baro başkanlığı için aday olmaya davet etti.

Akademisyenler Turgut Tarhanlı, Sibel İnceoğlu, Nihal Saban; İstanbul Barosu üyeleri de olan CHP Milletvekili Av. Mahmut Tanal, DEM Parti Milletvekili Av. Cengiz Çiçek, TİP Milletvekilleri Av. Sera Kadıgil ve AYM kararına rağmen milletvekilliği engellenen ve halen Silivri'de tutuklu bulunan Av. Can Atalay; eski milletvekilleri Züleyha Gülüm, Oya Ersoy, Filiz Kerestecioğlu ve Levent Tüzel; ÇAG, ÖDAV, KAV gibi grupların eski başkan adayları Mebuse Tekay, Yıldız İmrek, Filiz Kerestecioğlu, Sezin Uçar, Kemal Aytaç, Feyzi Çelik, Several Ballıkaya, Mustafa Kemal Güngör, Ata Yazıcıoğlu; İHD Eş Genel Başkanı Av. Eren Keskin ve ÖHD Eş Genel Başkanı Av. Serhat Çakmak'ın da aralarında bulunduğu ilk çağrıcı avukatlar imza verdikleri bildiri ile değişim çağrısında bulundu. Bildiri için tıklayın.

Anayasa’nın askıya alındığı, temel insan hak ve özgürlüklerin tehdit altında olduğu, halkın yoksullaştırıldığı ve açlığa mahkum edildiği; doğanın, hayvanların; tarihsel ve kültürel varlıkların yok edilmek istendiği bir dönemden geçildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Savunmanın yargısal faaliyetlerden dışlanması mesleğimizi neredeyse yapılamaz hale getirmiştir. Avukatlar olarak her an yoksullukla ve güvencesiz çalışmayla boğuşmaktayız. CMK gereği zorunlu müdafilik ya da adli yardım gibi hizmetler biz avukatlar için angaryaya dönüştürüldü. Maalesef yoksulluk birçok meslektaşımızı intihara dahi sürüklemekte. İstanbul Barosunda süregelen yönetim anlayışı duyarsız, etkisiz, avukata ve avukatlık mesleğine yabancı halde karşımızda durmaktadır” ifadelerine yer verildi.

ETKİN, DEMOKRATİK, KATILIMCI, MÜCADELECİ BİR BARO İÇİN…

Değişim isteyen avukatlar, “Biz hem ülkemizde hem de baromuzda bir değişimin kaçınılmaz olduğunu; etkin, demokratik, katılımcı, mesleki ve ekonomik sorunlara duyarlı ve mücadeleci bir baro inşa edebileceğimiz inancıyla yönetimin oluşturulması gerektiğini düşünüyoruz. Ekim 2024 tarihinde yapılacak İstanbul Barosu Genel Kuruluna giderken, baromuzda ve ülkemizde değişim isteyen avukatlar olarak güçlü ve etkin bir İstanbul Barosu için Hak Savunucusu, Anayasa Hukukçusu, İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı (1997-2001), TBB İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurucu Başkanlığı (2001-2005) yapan, Av. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu’nu sorumluluk almaya davet ediyor ve İstanbul Barosu Başkan Adaylığını destekliyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Karakoç hakkında tutuklama ve iade kararı

SONRAKİ HABER

Kayyum nöbeti 55. gününde: "Her yerden Kürt halkına saldırıyorlar"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa