08 Ağustos 2024 12:52

Bakan Tunç'tan Roblox’un erişime kapatılmasıyla ilgili açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Roblox isimli oyun platformuna erişim engeli getirilmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Fotoğraf: Erçin Ertürk/AA

Paylaş

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Roblox isimli oyun platformuna ve uygulama marketlerindeki linklerine erişim engeli getirilmesiyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Tunç, Roblox’a, Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun"da belirtilen hususlar çerçevesinde Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli getirildiğini söyledi.

Tunç devamında şu ifadelere yer verdi: 

"Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti, bir Hukuk Devletidir. Devletimiz, Anayasamıza göre çocuklarımızın korunmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın üstün yararının gözetilmesi, onların korunması ve desteklenmesi herkesin görevidir. Türkiye, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan ülkelerin başında gelmektedir. Ancak teknolojinin olumsuz yönde kullanılması asla kabul edilemez. Ülkemizin ve milletimizin geleceğini düşünen, sorumluluk makamında bulunan herkesin çocuklarımızı hedef alan bu tür durumlara karşı hassasiyetle yaklaşması, popülist ve sorumsuz söylemlerden uzak durması gerekir. Toplumsal yapımıza dinamit koymaya yönelik girişimlere, çocukların istismarına, şiddete teşvik edilmesine, her biri birer cevher olan evlatlarımızın gelişimini olumsuz yönde etkileyecek faaliyetlere asla müsaade edilmeyecektir." 

İçerisinde birden fazla oyun bulunan ve kullanıcıların oyun geliştirip birbirlerinin oyunlarını oynayabildiği çevrimiçi oyun platformu Roblox'un internet sitesine Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Ağustos tarihli kararıyla erişim engeli getirildi. Kararla, Roblox’un internet sitesi, App Store ve Google Play'deki uygulamalarına da erişilemiyor.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosunun talebi üzerine verilen kararın yasal dayanağı ise 5651 sayılı kanunun "milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması" hakkındaki 8/A maddesi oldu.

Anayasa Mahkemesi (AYM) 21 Kasım 2023 tarihli kararıyla, bu madde dayanak gösterilerek verilen erişim engeli kararlarının "ifade özgürlüğü" başta olmak üzere çeşitli Anayasal hakları ihlal ettiğine hükmetmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere’de büyük antifaşist dayanışma: Irkçılara eylem yaptırmadılar

SONRAKİ HABER

Instagram'ın ardından TikTok hedefte

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa