08 Ağustos 2024 16:06

Yunanistan'da Batı Nil virüsünden ölenlerin sayısı 8'e yükseldi

Yunanistan'da Batı Nil virüsü nedeniyle bu yıl ölenlerin sayısının 8'e yükseldiği bildirildi.

Batı Nil Virüsünün bir mikrografı

Paylaş

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY) tarafından yapılan açıklamada, ağustos ayının ilk haftasında Batı Nil virüsü nedeniyle iki kişinin daha hayatını kaybettiği belirtildi.

Aynı haftada 22 vakanın tespit edildiği kaydedilen açıklamada, en çok vakanın Tesalya bölgesinde görüldüğü bilgisi paylaşıldı.

Bu iki kişiyle birlikte 2024 yılında virüs nedeniyle ölenlerin sayısının 8'e çıktığı aktarılan açıklamada, vakaların artacağı değerlendirmesinde bulunuldu.

BATI NİL VİRÜSÜ NEDİR?

 

Batı Nil Virüsü Enfeksiyonu, insanlarda nörolojik hastalıklara ve ölümlere neden olabilen, insanlara sıklıkla enfekte sivrisineklerin sokması ile bulaşan viral bir hastalıktır.

Hastalık etkeni Batı Nil Virüsü (BNV)’dür. BNV; insanlar, atlar, kuşlar ve vahşi hayvanlarda çeşitli nörolojik semptomlara neden oluyor. ilk olarak 1937 yılında Uganda’da Batı Nil bölgesinde bir insanda tespit edildi.

BNV’nin yaşam döngüsünde, yabani kuşlar ana konaktır. Sivrisinekler, enfekte kuşlar üzerinde beslenmeleri sonucunda enfekte olurlar. Virüs, sivrisineklerin tükürük bezlerine yerleşir ve ardından sivrisineklerin sokmasıyla insanlara bulaşır. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tek Gıda-İş, Kristal Yağ’da anlaşma sağlandığını duyurdu

SONRAKİ HABER

Kızıltepe Belediye Eş Başkanı Zeyni İpek DEM Parti'den istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa