08 Ağustos 2024 17:13

Perinçek'in danışmanına nitelikli dolandırıcılıktan 9 yıl 4 ay hapis cezası

Yurttaşlardan yüz binlerce lira topladığı halde evlerini teslim etmeyen Emin Adanur’a "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 9 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Bursaspor'un eski başkanı ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in danışmanı Emin Adanur "nitelikli dolandırıcılık" suçundan hapis cezasına çarptırıldı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, 2021 yılında ev sahibi olma hayali ile Emin Adanur’a yüz binlerce lira ödeyen yurttaşlara evleri teslim edilmedi. Bunun üzerine Adanur hakkında açılan davalardan biri sonuçlandı.

Bursa 9. Ağır Ceza Mahkemesinin 11 Haziran 2024 tarihli kararında, Emin Adanur ile ortağı Ahmet Demirtaş hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan 9’ar yıl 4’er ay hapis cezası verildiği ifade edildi. Sanıklar hakkında, yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol kararı uygulanacağı da açıklandı.

Vatan Partisine 2023’ün Şubat ayında üye olan Adanur, Vatan Partisi Genel Başkan Danışmanlığı görevine atanmıştı. Perinçek ise danışmanı Emin Adanur’un "dolandırıcı olmadığını" savunmuştu.

HACZE GELEN AVUKATLARI VE İCRA MEMURUNU DÖVDÜRMÜŞTÜ

İnci Sözlük ile Uludağ Sözlük’ün de ortakları arasında yer aldığı bilinen Adanur, nisan ayında ödenmeyen borç nedeniyle kendisine ait eve hacze gelen iki avukat ile icra memurunu dövdürmüştü. Suç duyurusu sonrası başlatılan soruşturmada Adanur ile üç arkadaşı tutuklanmıştı.

Haklarında "kasten yaralama", "tehdit" ve "hakaret" suçlarından dava açılan sanıklar, Bursa 9. Asliye Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada suçlamaları reddederken, 29 Mayıs’ta Emin Adanur’un adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilmişti.

Adanur’un konut satma vaadiyle 28 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla Bursa 11'inci Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden bir başka davası daha bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrailli bakan için UCM’ye tutuklama başvurusu

SONRAKİ HABER

İsrail, Norveçli diplomatların akreditasyonunu iptal etti 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa