08 Ağustos 2024 22:20

Emek Partisi üyesi Bedi Karasu yaşamını yitirdi

Yaşamını yitiren Emek Partisi Defne İlçe Örgütü üyesi Bedi Karasu Harbiye'de defnedildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi Defne İlçe Örgütü üyesi Bedi Karasu yaşamını yitirdi. Karasu, Antakya’daki Harbiye Dokuz Sultan Mezarlığı’na defnedildi.

Yoldaşları, ailesi ve Harbiyelilerin yoğun katılımıyla son yolculuğuna uğurlanan Bedi Karasu’nun cenazesine ayrıca Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak, TTB Merkez Konseyi üyesi Ali Kanatlı, Eğitim Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş ve birçok seveni katıldı.

“BEDİ ABİMİZİ BİR YIKIMIN ORTASINDA TANIDIK…”

Mezarı başında konuşan Sedat Başkavak, “Biz Emek Partisi olarak Bedi abimizi çok geç tanıdık. Bir yıkımın ortasında, burası yerle bir olmuşken tanıdık. Bu yıkımın ortasında insanlara koşarken, pek çok kez moralimiz bozuldu, bazen başka kaygılar duyduk. Ama bu kaygılar içinde Bedi abimizin evine geldiğimizde gülen yüzü, hoş sohbeti ve bize moral veren konuşmalarıyla karşılaştık. Bu sermaye düzeninin insanları bencilleştirdiği, daha çok çıkarcı hale getirmeye çalıştığı bir dönemde Bedi abi tepeden tırnağa ‘insan’ birisi olarak sofrasını, yiyecek yemeğini, evini herkesle paylaşabilecek kadar gönlü bol bir insandı” dedi.

"EMEKÇİ KARAKTERİNİ MÜCADELE İÇİNDE YENİDEN ŞEKİLLENDİREN BİRİ”

"Bizim açımızdan, Harbiye, Hatay açısından daha yapacak çok şeyi vardı" diyerek sözlerini sürdüren Başkavak, "Biz şuna tanığız, depremden bu yana evinde ne zaman bir araya gelsek, telefonu hiç susmayan bir emekçiydi. Bedi abi, ‘beni çağırıyorlar gitmem lazım’ derdi. Herkese koşan, ömrünü, emekçi karakterini bu mücadele içinde, insan kalma mücadelesi içerisinde yeniden yeniden şekillendirmiş, kişiliğini de etrafına yansıtmış bir isimdi Bedi Karasu. Biz Emek Partililer olarak Bedi abiden çok şey öğrendik ama en önemlisi de her koşulda gülebilmeyi öğrendik" diye konuştu.

"EVİNİ, SÖZÜNÜ, SOFRASINI PAYLAŞTI…”

Bedi Karasu’nun oğlu Yücel Karasu ise, "Güzel bir insanı kaybettik. Emekçiydi, dürüsttü, yardımseverdi, karşılık beklemezdi. İnsana dair söylenecek ne kadar güzel sıfat varsa üzerinde barındırıyordu. Yıllarca Arabistan çöllerinde işçilik yaptı. Daha yapacağı çok şey vardı. Çok inatçı biriydi ve ben babamın değişebildiğini yaşamının son süreçlerinde gördüm. Özellikle deprem sürecinde… Evini herkese açtı; evini, sözünü, sofrasını paylaştı. Son zamanlarında bizlerle olan ailem, dostlar hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

(Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP, Gaziantep'te "Fıstık Mitingi" düzenleyecek

SONRAKİ HABER

TMMOB: MESEM çocuk işçiliğe uydurulan bir yasal kılıftır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa