09 Ağustos 2024 13:07

Altındağ Belediyesi köpek katliamı haberlerine “asılsız” dedi, alana girişler yasaklandı

Altındağ Belediyesi saatler sonra açıklama yaptı, "Katliam haberleri tamamen asılsız" dedi. Alanda güvenlik önlemleri alındı. Yaşam hakkı savunucuları ve gazeteciler bölgen uzaklaştırıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Ankara'nın Altındağ ilçesinde katledilmiş ve gömülü halde onlarca köpeğin cesedi bulundu. İlk incelemede bulunan gönüllü uzmanlar, ölümlerin üstünden çok geçmediğini tespit etti.

Belediye ise söz konusu alanın ölen hayvanların toplanarak gömüldüğü yer olduğu savunmasını yaptı.

Belediyenin açıklamasında, "Burası yine sınırlarımız içerisinde yer alan çevre köylerimizde benzer sebeplerle ölen koyun, eşek, at gibi küçük ve büyükbaş hayvan ölülerinin de gömüldüğü bir alandır" denilirken, Kurban Bayramı'ndan kalan atıkların da bulunduğu iddia edildi.

Açıklamada “Haberde bahsi geçen alan, Altındağ Belediyesi'ne ait 5.000 m2 büyüklüğündeki, 150 kapasiteli geçici bakım evimizin yakınında bulunan hayvan mezarlığıdır. Bu mezarlık, gün içerisinde Altındağ sınırlarındaki mahallelerimizde doğal ölümü gerçekleşen ve/veya trafik kazalarına ya da enfeksiyona bağlı sebeplerle ölen sokak hayvanlarının gömüldüğü bir alandır” denildi.

Belediye açıklamasında “Yine kamuoyuna ‘hayvanların parçalanarak öldürüldüğü’ şeklinde yansıyan haber, bölgemizde parçalanmış bir şekilde bulunan bir sokak köpeğinin vatandaşlarımızın ihbarı üzerine ekiplerimizce yerinden alınıp toplum sağlığına zarar vermeyecek şekilde gömülmesinden ibarettir. Söz konusu köpeğin sokaktan alınırken çekilmiş fotoğrafları savcılığa sunulmuştur” ifadeleri kullanıldı.

 

 

Dün gece bölgeye giden ve ilk incelemede bulunan gönüllü uzmanlar, yaraların ölümlerin üstünden çok geçmediğini gösterdiğini, hayvanlarda işkence izleri olduğunu ifade etti. Açık alana bırakılan cesetlerin halk sağlığını tehdit ettiği de vurgulandı.

ALAN GİRİŞLERE VE GAZETECİLERE KAPATILDI

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, Altındağ Belediyesi Veteriner Müdürlüğünün de olduğu bölgede, 8 Ağustos gecesi katledilmiş onlarca köpek bulundu. Gündüz saatlerinde alanda yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Bölgeye giden yaşam hakkı savunucuları ve avukatlar sabah saatlerine kadar bekledi. Günün erken saatlerinde bölgeye sevk edilen kolluk kuvvetleri, burada nöbet tutan grubu alandan uzaklaştırdı. Jandarma ekipleri, Altındağ Belediyesi Veteriner Müdürüğü önünde güvenlik önlemleri alındı. Köpek cesetlerinin bulunduğu alana ise giriş-çıkışlar yasaklandı. Akordiyon bariyerlerle kapatılan alana gazeteciler de alınmadı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tüm Eczacı İşverenleri Sendikası: MS, kanser ve antibiyotik gibi ilaçlar yok

SONRAKİ HABER

İran’da idamları protesto eden tutuklulara saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa