09 Ağustos 2024 15:20

İşçilerin ücret alacakları için eylem yaptığı Karşıyaka Belediyesinde işten atmalar başladı

Ücretlerini zamanında ve tam almak isteyen Kent AŞ işçilerinin çalıştığı Karşıyaka Belediyesinde işten atmalar başladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Karşıyaka Belediyesine bağlı Kent Aş. işçilerinin ücretlerini zamanında ve tam olarak alabilmek için yaptığı iş bırakma eyleminin ardından işveren saldırıya geçmiş önce tutanak tutup savunmaları istemişti. Bugün de disiplin kurulu toplandı ve ardından işten atmalar başladı. 

Üç yıldır ücretlerini tam olarak ve zamanında alamayan Karşıyaka Belediyesi Kent Aş işçilerinin ücretlerini zamanında alma talebiyle 3 gün iş bırakması sonucu Haziran ayı maaşının kalan kısmı dün ve önceki gün iki taksit halinde hesaplaına yattı.

Bugün ise Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın işçi çıkarma talimatı verdiğinin söylenmesinin ardından Kent Aş şirketi ile Kent Aş’ye bağlı Denizkent Restoran, Park Restoran gibi Kent Aş’ye bağlı işyerlerinin önüne polis ekipleri beklemeye başladı. Ayrıca Karşıyaka Belediye binası içinde ve önünde de polisler bekliyor.

Bugün Kent Aş. Disiplin Kurulu’nun toplandığı ve disiplin kurulu kararı ile çıkışların verilmeye başlandığı belirtiliyor. İşçiler tek tek aranıyor. Sayının 100’ün üzerinde olacağı söyleniyor.(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fidan: Irak ile toplantı önümüzdeki hafta Türkiye'de yapılacak

SONRAKİ HABER

Irak’ta evlilik yaşını 9'a düşürecek yasa teklifi Mecliste!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa