09 Ağustos 2024 16:48

Eğitim Sen: Boğaziçi Üniversitesi'nde keyfi görevlendirmelere son verilsin

Boğaziçi Rektörlüğü tarafından üyelerinin görev yerlerinin değiştirilmesine tepki gösteren Eğitim Sen, “Boğaziçi Üniversitesi'nde keyfi görevlendirmelere son verilsin” dedi.

Fotoğraf: Wikimedia Commons CC-BY-2.5

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu (YADYOK) İleri İngilizce Birimi'nde görev yapan Eğitim Sen üyesi öğretim görevlileri Nilgün Fırat, Gözde Han ve Nazım Çapkın, 14 Haziran 2024 tarihinde rektörlük tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden Hazırlık Birimi'ne görevlendirildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Eğitim Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi, kararın öğrenci yararını gözetmekten uzak, bilimsel dayanağı olmayan, keyfi bir uygulama olduğunu söyledi.

İleri İngilizce Biriminin öğrencilerin lisans seviyesinde edinmeleri gereken dil becerilerini kazandıran AE kodlu dersleri deneyimli hocalardan almalarını sağladığı ifade edilen açıklamada, “Alınan bu karar, nitelikli eğitimin önünde bir engel oluşturan keyfi bir görevlendirme olup, kamu yararını da hiçe saymaktadır” denildi.

Haksız ve keyfi görevlendirme karşı hukuki sürecin başladığı belirtilen açıklamada, “Buanlamda Boğaziçi Üniversitesi yönetimini bir kez daha uyarıyoruz: Üniversite bileşenlerinin iradesini yansıtmayan, tepeden inme kararlarla kadrolaşmanın önünü açan ve kamu yararını yok sayan bu tür uygulamalara derhal son verin. Eğitim Sen olarak, bu hukuksuzluğun peşini bırakmayacağımızı ve üyelerimizin yanında kararlılıkla durduğumuzu belirtiriz. Ayrıca,üniversitelerimizin özgürlüğünü gasbetmeye çalışan her türlü uygulamanın karşısında olduğumuzu, bu tür uygulamalara karşı hukuki ve demokratik yolları sonuna kadar kullanacağız” ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya: Özel silah tekellerinde devlet koruması

SONRAKİ HABER

Şam yönetimi Deyrizor'a saldırı başlattı: Şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa