09 Ağustos 2024 18:20

Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde yaşanan iş cinayeti Meclis gündeminde

DEM Parti İstanbul Milletvekili Konukçu, Boğaziçi Üniversitesi'nde bir işçinin hayatını kaybettiği iş cinayetini Meclis gündemine taşıdı.

Fotoğraf: TBMM

Paylaş

DEM Partili Kezban Konukçu, Boğaziçi Üniversitesi kampüsündeki yurt inşaatı esnasında meydana gelen iş cinayetini TBMM gündemine taşıdı. 

Konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a soru önergesi veren Konukçu, şu soruları sordu: 

  1. 1 işçinin yaşamını yitirmesine neden olan Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde devam eden yurt inşaatı en son hangi tarihte denetlenmiştir? Yapılan bu denetlemeye istinaden iş müfettişlerince tutulan denetleme raporunda yer alan herhangi bir kusur bulunmakta mıdır? Bulunmakta ise işverenin bu durumu düzeltmeye yönelik yükümlülüğünü yerine getirip getirmediği neden takip edilmemiştir? 
  2. 1 işçinin yaşamını yitirmesine neden olan kamyonun İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık Ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği çerçevesinde dar ve dik yokuşta çalışmaya uygun olup olmadığı denetlenmiş midir? 
  3. Yaşanan iş cinayeti ile ilgili olarak Bakanlığınızca inceleme yapmak üzere görevlendirilen başmüfettiş raporu tamamlanmış mıdır? Tamamlandı ise adı geçen şirketin işçi sağlığı ve iş güvenliği kapsamındaki ihlalleri nelerdir? Bu ihmaller kamuoyu ile paylaşılacak mıdır?
  4. Bakanlığınızca iş cinayetlerinin önüne geçilmemesinin sebebinin denetim konusundaki eksiklikler olduğunu düşünmekte misiniz? 
  5. Bakanlığınızın iş cinayetleri konusundaki kötü sicilini düzeltmek, işçi ölümlerini engellemek için acilen harekete geçmek ve işçi güvenliği konusundaki eksikliklerin giderilmesi için tüm tarafların üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesini sağlamak, etkin, yeterli ve şeffaf denetimler yapmak üzere bir çalışması bulunmakta mıdır? (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Befesa işçilerinin grevi 15. gününde: Kazanacağız, inanıyoruz

SONRAKİ HABER

Açık Radyo: Mahkeme RTÜK’ün itirazını reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa