09 Ağustos 2024 18:41

Özgür Özel'den belediyelere çağrı: Katliam yasasını uygulamayın

Özgür Özel sokak hayvanlarına yönelik çıkarılan katliam yasası için AYM'ye "yürütmeyi durdurma" başvurusu yapacaklarını söyleyerek belediyelere yasayı uygulamama çağrısı yaptı.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Pek çok kentte sokak hayvanlarının işkence ile öldürüldüğü haberlerinin gelmesi üzerine açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sokak hayvanlarının katledilmesini içeren katliam yasası için AYM'ye kapsamlı bir dilekçe ile başvuracaklarını belirterek o tarihe kadar bütün belediye başkanlarına yasanın hükümlerini uygulamama çağrısı yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, X hesabından yaptığı paylaşımda partisinin 180 sayfalık çok kapsamlı bir dilekçe hazırladığını ve bu hafta Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) "yürütmeyi durdurma" başvurusu yapacaklarını söyledi. "AYM’nin hızla iptal kararı vereceğine inanıyorum" diyen özel o tarihe kadar bütün belediye başkanlarına yasanın hükümlerini uygulamama çağrısı yaptı. 

Özel'in paylaşımı şöyle:

"Tüm itirazlara ve mücadeleye  rağmen katliam yasası Meclis’ten geçmişti. Hukukçularımız ve grubumuz 180 sayfalık çok kapsamlı itiraz dilekçemize son şeklini veriyor. Anayasa Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma talebimizi de içeren başvurumuzu bu hafta yapacağız. AYM’nin hızla iptal kararı vereceğine inanıyorum. O tarihe kadar tüm siyasi partilerden belediye başkanlarını bu yasanın katliamla ilgili hükümlerini uygulamamaya davet ediyorum. Aksi, vicdanen olduğu kadar hukuken de sorumluluk doğuracaktır."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Açık Radyo: Mahkeme RTÜK’ün itirazını reddetti

SONRAKİ HABER

Son sözü kamu işçisinin söyleyeceği bir mücadele için birlik şart

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa