09 Ağustos 2024 19:50

Başkanların çoğu AKP'liyken Erdoğan'dan "Futbolda ideoloji spora zarar verir" açıklaması

Futbol kulübü başkanlarının çoğu AKP'liyken İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün altyapı tesisinin açılışına katılan Erdoğan, "Futbola ideolojinin girmesi sporun ruhuna zarar verir" dedi.

Fotoğraf: Serhat Çağdaş/AA

Paylaş

Birçok kulüp başkanı siyasi parti üyesi, yöneticisiyken, TFF yönetimindeki birçok üye, AKP iktidarında bol teşvikle büyürken, Erdoğan Başakşehir Futbol Akademisi açılışında "Futbola ideolojinin girmesi futbola zarar verir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü tesislerinde "Başakşehir Futbol Akademisi ve Kupa Meydanı Açılış Programı"na katıldı.

Futbol akademisinin Başakşehir altyapısına yeni soluk kazandıracağını söyleyen Erdoğan, "Kuruluşundan bu yana geçen 10 yıllık sürede İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü kendi alanında eşine az rastlanır başarılara imza attı. Kulübümüz, vefakar taraftarı, yıldız futbolcular, hedef kilitlenmiş yönetim kadrosuyla adını Türk futbolunun devleri arasına yazdırdı" ifadelerini kullandı.

Yeni sezonda gerginlikler yaşanamamasını isteyen Erdoğan "Her zaman söylüyoruz, futbol rekabetin yanı sıra iş birliğinin, dayanışmanın ve takım ruhunun da sembolü olan bir spordur. Hangi sebeple olursa olsun futbola husumetin, holiganlığın, kavganın, ideolojinin girmesi, her şeyden önce sporun ruhuna zarar verir. Hiçbir şey ülkemizin ve milletimizin huzurundan daha mühim değildir" dedi.

FUTBOLDA "KOCA" ÇUKUR: BAŞKANIN ADAMLARI

Erdoğan "Futbola ideolojinin girmesi futbola zarar verir" dese de tablo tam tersini söylüyor. Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Elektronik isimli fabrikanın patronu, aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesinin AKP’li Belediye Meclis üyesiydi. Gümüşdağ’ın eşi Müge Gümüşdağ ise Emine Erdoğan’ın yeğeni. Gazetemiz Evrensel, "Başkanın adamları" haberinde siyasetle ticaretin nasıl iç içe geçtiğini, futbol sektöründeki başkan profillerini inceleyerek ortaya koymuştu. Kulüp başkanlarının inşaat başta olmak üzere çeşitli sektörlerde birer patron iken, iktidar ile olan yakın ilişkileri dikkat çekmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yumruğu masaya vurduğumuzda bir şeyler değişmeye başlar

SONRAKİ HABER

Rusya, Ukrayna'da alışveriş merkezine saldırdı: En az 10 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa