09 Ağustos 2024 20:24

Rusya, Ukrayna'da alışveriş merkezine saldırdı: En az 10 kişi öldü

Rusya'nın Ukrayna'nın Kostyantynivka kentinde bir alışveriş merkezini bombaladığı, 10 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Fotoğraf: Diego Herrera Carcedo/AA

Paylaş

Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde yer alan Kostyantynivka'da bir alışveriş merkezi Rusya tarafından bombalandı. En az 10 kişinin öldüğü, 35 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Saldırının ardından bölgede inceleme başlatılırken itfaiye ve kurtarma ekipleri enkazda arama kurtarma çalışmalarına devam etti.

Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rus ordusunun bugün Konstantinivka şehrindeki bir süpermarkete düzenlenen saldırı hakkında bilgi verdi. Saldırı sonucu yaklaşık 1000 metrekarelik alanda çıkan yangınının söndürüldüğünü, süpermarketin dışında şehirdeki bazı binaların da hasar gördüğünü kaydeden Klimenko, hayatını kaybedenlerin sayısının 10'a, yaralıların sayısının 35'e çıktığını belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, saldırıya ilişkin açıklamasında, "Rusya bu terörden sorumlu tutulacak." dedi. 

Ukrayna'nın Donetsk Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Vadim Filaşkin ise Rusya'nın Konstantinivka'ya topçu sistemleriyle saldırı düzenlediğini duyurmuştu. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Başkanların çoğu AKP'liyken Erdoğan'dan "Futbolda ideoloji spora zarar verir" açıklaması

SONRAKİ HABER

İstanbul'da AKP önündeki "katliam yasası" protestosu engellendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa